Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
tips 19 december 2016

Så fryser du in maten – helt plastfritt!

För den som menar allvar med att plastbanta, är frysen en riktigt bov. Men här är tre enkla tips på hur du kan frysa in mat utan plastpåsar.

I dag vill allt fler plastbanta, både för miljöns och hälsans skull. Merparten av plastprylarna i vår vardag är gjorda av ickeförnybara råvaror och fortfarande är en del plastförpackningar, butiksfolie och förvaringslådor gjorda av plaster med hormonstörande ämnen.

Mer information finns på Naturskyddsföreningens hemsida.

3 enkla alternativ till fryspåsar av plast

1. Glasburkar

iStock_000007824881_Medium

Tänk på att inte fylla ända upp, gäller särskilt flytande mat som soppor och juice. För maten expanderar när den fryses och kan spräcka glaset om det är för trångt. Tina långsamt av samma skäl.

2. Kartong

Standardmjölk

Ursköljda mjölkkartonger är utmärkt att frysa in mat i. Visserligen har innehåller de lite plast, men den är ”hälsosäker” och kartongen är bra att återanvända ur miljösynpunkt. Förslut med klädnypa eller frystejp.

3. Rostfritt stål

iStock_000016378526_Medium

Behållare av rostfritt stål, som gammaldags matlådor, är bra att frysa mat i. Finns både att fynda på loppisar eller nytillverkade, sajten Ekokul säljer sådana till exempel.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen