Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 30 oktober 2015

Sveriges James Bond: Spectre kan bli den bästa någonsin

I morgon fredag är det Sverigepremiär för nya Bondfilmen Spectre.– Det kan bli den bästa någonsin, säger Gunnar Bond James Schäfer som driver Bondmuseet i Nybro.

Mobilnumret slutar på 007, registreringsskylten på bilen. Huset heter Golden Eye, kylskåpet står på sju grader. Välkommen hem till smokingklädde Gunnar Bond James Schäfer som driver världens enda Bondmuseum.

– Det är lite konstigt. Ett James Bond-museum borde ligga i London eller Paris. Inte i Nybro, säger Gunnar – eller James Bond som han hellre presenterar sig som.

Intresset för agent 007 började redan när Gunnar var åtta år och såg sin första Bond-film på bio – som 007-åring.

Läs också: Här är Roger Moores smultronställe i Sverige

– Det var Goldfinger med Sean Connery och efter det har Bond blivit som en ersättning för min far som jag aldrig fått lära känna. Jag såg paralleller med min egen pappa jobbade i Tysklands Secret Service, säger han.

Läs också: Gå i Maud Adams fotspår

Gunnars pappa kom simmandes till Sverige, över Öresund 1945. 14 år senare åkte han tillbaka till Tyskland för att se vilka släktingar som överlevt. Sedan dess har ingen hört något från pappan.

Läs också: Sveriges 25 bästa julmarknader – är din favorit med?

– Interpol sökte i tio år utan att hitta någon förklaring, säger Gunnar till SVT.

Gunnar har lagt ner mycket pengar på museet som innehåller allt man kan tänka sig som har något med Bond att göra, från den minsta nyckelring till två bilar och en motorcykel av samma modell som förekommit i filmerna. Här finns originalplanscher, filmer, böcker, glas, pistoler, actionfigurer och fyra spelkonsoler för besökarna (laddade med James Bond-spel så klart).

– En kul grej är att innertaket är gjort av den plast som användes när man byggde ishotellet i Die another day, berättar Gunnar.

—–

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen