Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
video 23 februari 2016

Kolla in magiska filmen som får alla att vilja vallfärda till Ö-vik

Sjön är frusen och isen ligger blank. På lördag drar Höga Kusten Pond Hockey Tournament igång och hockeyn går tillbaka till rötterna. Se filmen som får vem som helst att vilja dra på sig skridskorna!

Ishockeyturneringar på frysta sjöar har funnits länge i Nordamerika och Kanada. Men i Örnsköldsvik är det premiär i helgen när Höga Kusten Pond Hockey Tournament drar igång.

– I fjol var jag på en liknande turnering i Stockholm. Jag är van att arrangera saker och såg vad man kunde göra och hur man kunde göra det bättre, säger Mikael Lindnord, tävlingsansvarig för hockeyturneringen.

Plats för spontanhockey

Turneringen kommer att spelas på Hörnsjön som ligger ganska nära Örnsköldsvik. För den som inte själv deltar i tävlingen kommer det bland annat att finnas möjligheter att åka långfärdsskridskor, en bana för spontanhockey, grillplatser, foodtruck och dj som underhåller.

– Det är en ganska häftig sjö med träd som ramar in banan. Vi har spolat isen i omgångar och alla är välkomna!

Totalt blir det 53 lag som kommer att spela ett seriesystem. Det blir tio stycken femmannagrupper med några grupper om sex personer. Lagen kommer sedan att mötas och till slut ska kvartsfinal, semifinal och final spelas. Lagen får mixas hur man vill med män och kvinnor.

NHL-spelare deltar

– Nu har det blivit en prestige att vinna. Det kommer killar med NHL-erfarenhet som Mattias Timander, Andreas Samuelsson, Niklas Nordgren och sen ryktas det om några till. Vi kommer också ha en Young blood division för spelare upp till 14 år.

Arrangörerna har ordnat ett rejält prisbord och högsta vinsten blir en hockeymatch vid ett annat tillfälle.

– Vinnarna får möta Modo All Star.

Kommer tillbaka

Arbetet med Höga Kusten Pond Hockey Tournament drog igång i början av januari och trots att turneringen inte har spelats än är det redan klart att den kommer tillbaka.

– Det skulle inte förvåna mig om vi tripplar siffran till nästa år. Vi vill att hela Sverige ska komma, säger Mikael Lindnord.

 

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen