Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Webbutbildning 23 oktober 2020

Theréses livsberättelse blev en bok – så hittade hon tid och tro för att skriva den själv

Drömmer du om att skriva en bok men vet inte hur du ska börja eller sluta? Eller har du kanske bara svårt att frigöra tiden? Gå en skrivkurs, tipsar Therése Neaimé, som tack vare energin som bara en kurs kan ge fick ned sin fängslande livshistoria på pränt.

 Tre barn och ett händelserikt liv. Therése Neaimé vill inspirera fler att våga leva fullt ut, genom föreläsningar och genom sin bok.
Tre barn och ett händelserikt liv. Therése Neaimé vill inspirera fler att våga leva fullt ut, genom föreläsningar och genom sin bok.

Det gnistrar av energi om ensamstående trebarnsmamman och artisten Therése Neaimé. Hon har levt sin dröm, rest, byggt en karriär i mellanöstern, sjungit för kungligheter, turnerat med Simply Red och övervunnit många utmaningar. Hon talar engagerat och det är lätt att förstå att hon bär på en berättelse inombords som var tvungen att komma ut – i form av en bok.

Vill inspirera med sin bok

– Jag har vågat följa mitt hjärta. Jag har vågat hoppa och det vill jag inspirera andra till att göra också, säger hon. Därför har hon länge burit på drömmen om att skriva en bok, att få ned sin berättelse på pränt.

För Therése blev vägen fram en digital skrivkurs. Lättillgänglig och med möjlighet att addera personlig coachning. Therése lärde sig till exempel hantverket kreativ gestaltning och dramaturgi.

– Jag älskar att skriva och därför var hjälpen att komma igång på detta sätt ovärderlig. Att dessutom få hjälp att forma min unika berättelse och att se helhetsperspektivet, det har varit en fantastisk process.

 Therése Neaimé är sångerska, textförfattare, föreläsare, dansare och skådespelare. Nu har hon skrivit sin egen bok.
Therése Neaimé är sångerska, textförfattare, föreläsare, dansare och skådespelare. Nu har hon skrivit sin egen bok.

Lärde sig mycket om sig själv

Therése är övertygad om att skrivandet är bra för själen, ett sätt att bearbeta egna upplevelser. Det förflutna kan ibland vara mer fängslande än någon fiktiv värld.

– Jag fick syn på ett mönster i mitt eget liv när berättelsen tog form. Jag fann den röda tråden. Boken är sedan skriven kronologiskt och tar läsaren med på resan genom mitt liv som bland annat innefattande några år med mobbing i barndomen, flytt till Hollywood, min mammas bortgång, karriären i mellanöstern och framåt, fram till idag, när jag vågade skaffa barn på egen hand 48 år gammal.

Köp Lands skrivkurs

Det finns ingen korrekt mall att följa när du bestämmer dig för att skriva en bok. Varje berättelse är unik och det är du själv som äger den. Konsten är ju ”bara” att få ned den på pränt.

Skrivkursen hjälper dig att tro på dig själv

– Det är egentligen inte så svårt som du själv tror. Gå en kurs så blir du omgiven av likasinnade och det hjälper dig att tro på dig själv, säger Therése.

En kurs blir det perfekta verktyget som hjälper dig att avsätta tiden. Nyckeln till att förverkliga din dröm om att skriva en egen bok behöver inte vara längre bort än så.

Köp kursen här! Kom i gång med sitt skrivande redan idag

Läs mer: Se hela kursutbudet på Land Utbildning

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen