Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Webbutbildning 29 november 2019

Land Utbildning lanserar nya onlinekurser

Klart du ska lära dig nya saker! Nu startar Land ett knippe digitala utbildningar där du kan lära dig en massa olika saker. Du kan ta del av onlinekurserna när du vill. Allt du behöver är dator, surfplatta eller en smartphone.

 Lands digitala redaktör Emilia Eliasson har skapat Lands digitala skola.
Lands digitala redaktör Emilia Eliasson har skapat Lands digitala skola. FOTO: Sanna Sjöholm

Lands digitala redaktör Emilia Eliasson ligger bakom den digitala skolan som är direkt anpassad för Lands målgrupper och som går ut på att alla ska ha möjlighet att lära sig grunderna i saker man kan göra på nätet – allt från hur sociala medier fungerar till hur man laddar ned ett BankID och hur man är säker på nätet.

Lära sig mer om livet på nätet

– Många digitala delar som många tar för självklara är inte självklara för alla och det vill vi hjälpa till med. Fler och fler delar av samhället digitaliseras och vi vill se till att alla kan förstå det som händer – vår digitala skola är ett bra första steg, säger Emilia Eliasson.

Och intresset för att lära sig mer om livet på nätet är stort.

– Våra undersökningar visar att det finns ett stort intresse bland våra läsare att lära sig mer om alla digitala möjligheter, säger Joel Linderoth, chefredaktör på Land.

Du hittar alla kurserna Land Utbildning erbjuder här

Tidigare succéer ligger bakom

Land Utbildning har tidigare gjort utbildningar inom släktforskning och stickning och nu ökar man takten med bland annat en kurs i minnesträning och en grundkurs i att fotografera med mobilen. Kurserna finns tillgängliga på Land.se från och med slutet av november.

Utbildningarna är skapade tillsammansmed utbildningsplattformen Coursio. Tillsammans intensifierar man arbetet och utvecklar fler digitala utbildningar.

– Alla våra kurser utgår från kundundersökningar bland våra läsare och användare, säger Mikael Bergh, chef för den kommersiella avdelningen på LRF Media.

Kommer fler utbildningar nästa år

Under 2020 kommer Land utbildning skapa flera digitala kurser, bland annat inom ämnena mat och dryck, trädgård och hantverk och ambitionerna är högt ställda.

– Med hjälp av vårt digitala kursutbud kommer Lands läsare och användare kunna lära sig många fler saker på ett smart och enkelt sätt, det är en satsning som går helt i linje med vårt uppdrag att göra livet på landsbygden bättre och härligare, säger Joel Linderoth.

Här är Lands alla webbutbildningar

Digital skola – grundkurs

Bokashi – lär dig kökskompostera

Digital fotografering i mobilen – grundkurs

Prepping – grundutbildning i krisberedskap

Mindfulness – grundkurs

Minnesträning – lär dig nya saker

Mindful yoga – släpp taget om stressen

Få fler timmar på dygnet

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen