Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Onlinekurs: Internetanvändning – grundkurs för nybörjare – lär dig surfa säkert

Internet, sociala medier och annat digitalt – hur funkar det? Och hur surfar du säkert på internet? Vilka är möjligheterna och vilka är riskerna? I den här grundkursen lär du dig att använda internet säkert på bästa sätt. Utbildare är Emilia Eliasson som jobbar som digital redaktör på Land och som vant guidar dig genom internets grunder.

 Du lär dig att surfa säkert och får smarta tips som du kan använda direkt.
Du lär dig att surfa säkert och får smarta tips som du kan använda direkt. FOTO: Istock

Kursen vänder sig till dig som nyligen kommit i gång med internet och behöver extra handledning, till dig som surfat på internet ett litet tag men vill hitta fler användningsområden eller till dig som helt enkelt är nyfiken på hur det fungerar. Du lär dig att surfa säkert och får smarta tips som du kan använda direkt.

Tänk på: Det är bra om du redan är bekant med din dator, surfplatta eller smartphone eftersom kursen handlar om hur du uträttar vanliga ärenden online, snarare än en teknisk genomgång av just din enhet.

Vad kursen går igenom:

• söka efter information på internet med hjälp av söktjänsten Google

• ladda ner appar till din smartphone

• skapa och använda e-post

• uträtta bankärenden med hjälp av din internetbank

• ansluta dig till och använda BankID och Swish

• skapa och använda sociala medier så som Facebook och Instagram

I kursen får du också grundläggande tips och råd kring att surfa säkert på internet och en enklare genomgång av hur du shoppar online.

Vad är en internetkurs?

En onlinekurs är ett roligt, intressant och enkelt sätt ta till dig ny kunskap utifrån dina förutsättningar. När du själv har tiden kan du lära dig att få mer gjort på mindre tid. Du kan ta del av kursen närsomhelst på dygnet och varsomhelst i världen, precis när det passar dig! Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/dator eller läsplatta. Då kursen till större del är videobaserad kan du som kursdeltagare pausa, gå tillbaka i kursens via dess innehållsförteckning och indelning i kapitel och föra anteckningar. Du guidas från kursens start till slut och steg-för-steg går Emilia Eliasson igenom alla steg.

Här köper du utbildningen!

 Emilia Eliasson, digitalt ansvarig på Land, står för innehållet och presentationen i kursen.
Emilia Eliasson, digitalt ansvarig på Land, står för innehållet och presentationen i kursen. FOTO: Sanna Sjöholm

Om Emilia Eliasson:

Emilia Eliasson jobbar som digital redaktör på Land och har koll på allt digitalt. Hon är utbildad journalist och har jobbat på Land i fyra år och vet exakt vad Land-besökarna gillar och inte gillar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen