Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 juni

Timo ska slå världsrekord – i trädplantering!

Det gällande världsrekordet är 15 000 plantor per dygn. Det ska Timo Kloft slå – med råge. Taktik?

– Att byta skor ofta, då känns det som jag precis har börjat.

FOTO: Privat

– It’s all a state of mind, det gäller att hålla sig fokuserad, det säger Timo Kloft om sitt världsrekordförsök i trädplantering i Björksele i Lycksele kommun.

Vill bli världskänd

Förra året satte han 17 344 trädplantor på 24 timmar. Men då hade han inga vittnen med sig. Nu ska Timo göra om sin bedrift, den här gången inför vittnen och därmed komma med i Guinness rekordbok.

– Det handlar inte så mycket om att kroppen blir trött, utan huvudet. Jag har min favoritmusik i mp3-spelaren, det hjälper mig att hålla mig fokuserad. Sedan tar jag bara korta pauser och äter lätt och nyttig mat.

Oväntat planteringsknep

Timo som har 14 års erfarenhet av trädplantering har dessutom arbetat fram sitt eget superknep som gör honom uthållig att plantera timme efter timme: Han byter skor regelbundet.

– Med nya fräscha skor känns det som att jag precis har börjat sedan är det bara att fortsätta plantera. När jag blir trött, sätter jag bara en låda till och en till och en till och en till …

Följ Timos försök på Facebook

Läs även: Sugen på naturturism? Så startar du eget

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen