Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juni

Alkoholfri jordgubbsbål med fläder och mynta

Immande, iskall med smaker hämtade direkt från Sommarsverige. Den här alkoholfria jordgubbsbålen passar gäster i alla åldrar.

 Jordgubbsbål som passar lika bra som drink. Foto: Katarina Ekeström
Jordgubbsbål som passar lika bra som drink. Foto: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström. Fler midsommarrecept hittar du på hennes blogg.

Läs också: Lands receptskatt – allt du kan göra med jordgubbar

Alkoholfri jordgubbsbål med fläder och mynta

Ingredienser (8-10 personer)

  • 15 jordgubbar + några som dekoration
  • 1 ½ dl outspädd flädersaft
  • 1 lime
  • is
  • 1 ½ liter fruktsoda eller Sprite
  • Ett par kvistar mynta
  • (mineralvatten)

Gör så här:

  1. Gör bålen precis innan den ska serveras så att inte isen smälter och späder ut smaken.
  2. Mosa jordgubbarna med en muddler. Om du som jag ingen har så funkar det bra med en mortel.
  3. Häll på den koncentrerade saften och pressa i limen. Fyll på generöst med is och häll på fruktsoda eller Sprite.
  4. Rör om. Krossa myntakvistarna lätt och lägg i dem. Smaka av och fyll eventuellt på med en aning mineralvatten.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen