Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 augusti 2017

Hirams berömda svartvinbärssylt – så gör du

Kokboksförfattaren och matskribenten Märit Huldt, känd under signaturen "Hiram", har komponerat många recept som lever kvar än i dag. Här är ett av guldkornen – den suveräna svartvinbärssylten.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det här är ett originalrecept som kommer från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.

Det finns en uppsjö av olika varianter men våga testa originalet, även om det innehåller stora mängder socker. Nu du är klar kommer du att förstå varför den är så älskad!

Kom ihåg: Sylten kan verka lös när den slevas upp men den kommer att sätta sig. Receptet går inte att dubbla utan satsen måste göras i omgångar.

Läs också: Rårörda lingon – så gör du

Hirams berömda svartvinbärssylt

Ingredienser

  • 1 kg svarta vinbär
  • 1 liter vatten
  • 2 kg socker

Gör så här:

  1. Repa och rensa vinbären. Koka bären med vattnet i 15 minuter.
  2. Lyft av grytan och rör i sockret. Rör tills sockret smält. Sleva upp sylten i väl rengjorda, heta glasburkar.
  3. ”Färdigt! Enkelt, lätt avklarat – underbart gott!” Så avslutar Hiram sitt syltrecept.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen