Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 20 maj 2021

Linda fixade smart selfie-ruta i rapsfältet

Fjärås

Lantbrukaren Linda Ericsson tröttnade på att få sitt vackra rapsfält nedtrampat. Hon kom på en smart idé - som även kan gynna sjuka barn i trakten!

 Mamma Linda Ericsson och sönerna Oskar och Nils passar på att ta själva tas en selfie i sitt blommande rapsfält.
Mamma Linda Ericsson och sönerna Oskar och Nils passar på att ta själva tas en selfie i sitt blommande rapsfält.

Linda och hennes man driver Duveheds gård i halländska Fjärås. De har grisar och odlar spannmål – och raps! Gården och rapsfälten ligger nära vägen, bygdegården och naturreservatet Fjäråsbräcka.

Förra året innebar coronarestriktionerna att människor stannade i Sverige och det blev en enorm ökning av antalet besökare till Fjäråsbräcka.

Alla ville ta bilder

Och mängder av dem stannade till för att ta en selfie framför det vackert gula rapsfältet.

– Det var som en explosion av bilar, cyklar, motorcyklar och alla verkade vilja ta bilder vid vårt rapsfält. Det var helt, helt galet, berättar Linda.

– Det orsakade mycket skada. Bryter man av en rapsplanta så hämtar den sig inte, utan den dör, fortsätter hon.

Läs också: Så odlar du för bin och fjärilar

Hjälpte inte med stoppskylt

Förra sommaren försökte de att hindra ”invasionen” genom att sätta upp egna stoppskyltar, hjälpte inte.

Så i år var familjen mer förberedd och hade kläckt den smarta idén om en avgränsad selfie-ruta på 40-50 kvadratmeter, inramad av färgglada avspärrningsband.

– Vi placerade den mittemot bygdegården, där det går lätt att parkera och sedan bara gå över vägen till rutan, säger Linda.

Swishnummer på skylten

På skyltarna vid selfie-rutan finns också ett Swish-nummer för besökare som vill bidra till ett gott ändamål, nämligen till ”stick-presenter” på barnmottagningen i Kungsbacka.

– Ja, vår son Nils tar blodprover regelbundet och att få en present efter sticket har betytt mycket för honom. Men nu är pengarna till presenterna snart slut och därför startade vi insamlingen. Resultatet redovisar vi på vår hemsida, säger Linda.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen