Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 1 juni 2022

Succé för ny bok med svensk skog i fokus

Alla har åsikter om den svenska skogen, men vad händer om de mindre skogsägarna själva får berätta om sin relation till skogen? Det får de i en ny bok som snabbt har blivit en succé. Den heter Skogen - den gröna tråden.

 Susanna Lundell, tf chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, och initiativtagare till boken Skogen – Den gröna tråden.
Susanna Lundell, tf chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, och initiativtagare till boken Skogen – Den gröna tråden. FOTO: Sören Andersson

Boken, som kom ut för någon månad sedan, ges ut av LRF Media och initiativtagare är Sanna Lundell som är chefredaktör på tidningen Land Lantbruk/Skogsbruk.

Vad är det för bok?

– Det är en reportagebok där familjeskogsägare i hela Sverige får chansen att berätta om sitt skogsbruk och hur de ser på sitt skogsägande. I boken presenteras också på ett snyggt och enkelt sätt fakta och statistik om Sveriges skogsägare.

Varför har ni gett ut boken?

– Vi tyckte att familjeskogsägarna inte syntes i den intensiva skogsdebatten trots att de är nästan hälften av alla skogsägare. Därför ville vi lyfta fram exempel på olika slags skogsägare runt om i landet och låta dem komma till tals.

Hur har intresset för boken varit?

– Det har varit jättestort! I boken är det med skogsägare från Jukkasjärvi i norr till Ystad i söder och på en del platser har lokala media uppmärksammat boken. När det gäller försäljningen har boken gått bra via vår egen näthandel Landshopping.se och dessutom sålt slut på internetbokhandlarna Bokus och Adlibris. Den har också fått fina recensioner i bibliotekens egen tidning vilket gjort att många bibliotek har köpt in boken.

Och nu kan jag köpa reportageboken på den stora skogsmässan Elmia Wood i Jönköping?

– Ja. Det är jätteroligt! Det är första gången som vi har möjlighet att visa upp boken på riktigt så att köpare kan hålla och bläddra i den innan de tar den med sig hem. Och extra roligt att vi får möjlighet att göra det till besökarna på den största skogsmässan, säger Susanna Lundell.

Här kan du köpa boken

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen