Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 oktober 2018

Topp 10: Varorna som går bäst på Tradera

Att köpa begagnat blir alltmer populärt i Sverige. Här är listan på varorna som säljer bäst på Tradera.

 Barn- och damkläder går åt på Tradera.
Barn- och damkläder går åt på Tradera. FOTO: Armin Staudt

I en Sifo-undersökning visar det sig att svenskarna är på väg att tröttna på att hela tiden handla nytt. 33 procent av de tillfrågade uppger att de köper färre nyproducerade varor i dag jämfört med för tre år sedan. Samtidigt säger 19 procent att de handlar mer begagnat nu än för två år sedan.

– Jag tror att utvecklingen speglar en tydlig trend i svenskarnas konsumtionsmönster. Vi börjar alltmer tänka “behöver jag verkligen köpa nytt, kanske det finns ett begagnat alternativ?” oavsett om det handlar om kläder, inredning eller teknikprylar, säger Sofia Hagelin, som är pressansvarig på Tradera.

Läs också: Så tjänar du extra på att sälja småplantor via nätet!

Begagnade kläder allt mer populärt

Det är framför allt pensionärer samt kvinnor i åldern 18-29 år som tröttnat på att köpa nytt och i stället väljer begagnat i större utsträckning. Second hand-butikerna blir allt fler i landet, men den försäljningen sker också allt mer via Internet.

Allra mest säljs det begagnade kläder hos Tradera. Över 4400 klädesplagg byter ägare via auktionssajten varje dag och försäljningen av second hand-kläder har ökat med 34 procent på tre år.

Totalt såldes det saker för 1,7 miljarder kronor på Tradera i fjol.

Rogivande intressen lockar

Utöver kläder växer försäljningen av datorkomponenter snabbt, och många vill köpa på sig frimärken och samlarkort via den digitala handeln. Försäljningen av datorkomponenter har ökat med 31 procent det senaste året, och även samlarsaker växer snabbt.

– Vi ser att intresset för rogivande hobbys som frimärkssamlingar och samlarkort vuxit starkt under senaste året. Jag tror att många tycker det är en skön motvikt till vår stressade, uppkopplade tillvaro, säger Sofia Hagelin.

Läs också: Så enkelt rensar du i garderoben

Här är prylarna som säljs mest på Tradera:

Siffrorna visar försäljning från januari till augusti i år.

1. Barnkläder

2. Damkläder

3. Leksaker

4. Vinylskivor

5. Trädgård

6. Keramik & Porslin, Svenskt

7. Herrkläder

8. Samlarbilder

9. Frimärken Sverige

10. DVD-filmer

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen