Hantera kycklingen rätt - så här gör du
När du ska tillaga kyckling är det viktigt att vara noga med hygienen. Kycklingen har en normal förekomst av bakterien campylobacter, den kan göra så att vi människor blir sjuka.
Nivåerna av campylobacter i kyckling har ökat och enligt Livsmedelsverket så har ovanligt många blivit sjuka av campylobacter.
Livsmedelsverket anser att man inte ska undvika att äta kyckling trots ökningen men man måste vara ännu bättre på att sköta hygienen när man hanterar kycklingen. Följer man de enkla råden ska det inte vara någon fara att bli sjuk enligt Livsmedelsverket.
Råd till den som ska laga kyckling
Genomstek alltid kycklingen – genom att hetta upp maten ordentligt dör eventuella bakterier.
Var noggrann med hygienen, tvätta händerna innan du börjar laga mat, och direkt efter att du hanterat kyckling.
Använd rena redskap, håll rent på arbetsbänken och diska knivar och skärbrädor noga när du skurit kyckling. Då förhindrar du att bakterier förs över från ett livsmedel till ett annat via redskap eller arbetsytor.
Läs också: Rötmånad – 9 tips som håller magsjukan borta
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.