Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 26 juli 2017

Hantera kycklingen rätt - så här gör du

När du ska tillaga kyckling är det viktigt att vara noga med hygienen. Kycklingen har en normal förekomst av bakterien campylobacter, den kan göra så att vi människor blir sjuka.

 Hantera kycklingen rätt, så här gör du för att inte bli sjuk.
Hantera kycklingen rätt, så här gör du för att inte bli sjuk. FOTO: Istock

Nivåerna av campylobacter i kyckling har ökat och enligt Livsmedelsverket så har ovanligt många blivit sjuka av campylobacter.

Livsmedelsverket anser att man inte ska undvika att äta kyckling trots ökningen men man måste vara ännu bättre på att sköta hygienen när man hanterar kycklingen. Följer man de enkla råden ska det inte vara någon fara att bli sjuk enligt Livsmedelsverket.

Råd till den som ska laga kyckling

Genomstek alltid kycklingen – genom att hetta upp maten ordentligt dör eventuella bakterier.

Var noggrann med hygienen, tvätta händerna innan du börjar laga mat, och direkt efter att du hanterat kyckling.

Använd rena redskap, håll rent på arbetsbänken och diska knivar och skärbrädor noga när du skurit kyckling. Då förhindrar du att bakterier förs över från ett livsmedel till ett annat via redskap eller arbetsytor.

Läs också: Rötmånad – 9 tips som håller magsjukan borta

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen