Så fryser du in maten plastfritt
För den som menar allvar med att plastbanta, är frysen en riktig bov. Men här är tre enkla tips på hur du kan frysa in mat utan plastpåsar!
I dag vill allt fler plastbanta, både för miljöns och hälsans skull. Merparten av plastprylarna i vår vardag är gjorda av ickeförnybara råvaror och fortfarande är en del plastförpackningar, butiksfolie och förvaringslådor gjorda av plaster med hormonstörande ämnen.
Mer information finns på Naturskyddsföreningens hemsida.
3 enkla alternativ till fryspåsar av plast
1. Glasburkar
Tänk på att inte fylla ända upp, gäller särskilt flytande mat som soppor och juice. För maten expanderar när den fryses och kan spräcka glaset om det är för trångt. Tina långsamt av samma skäl.
Läs också: Sopsorterar du rätt? Här är vanliga missarna!
2. Kartong
Ursköljda mjölkkartonger är utmärkt att frysa in mat i. Visserligen har innehåller de lite plast, men den är ”hälsosäker” och kartongen är bra att återanvända ur miljösynpunkt. Förslut med klädnypa eller frystejp.
Läs också: Plastbanta – det här ska du slänga ut först!
3. Rostfritt stål
Behållare av rostfritt stål, som gammaldags matlådor, är bra att frysa mat i. Finns både att fynda på loppisar eller nytillverkade – till exempel hos Land Shopping.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.