Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Motor 1 juni 2018

Bilsemester - 5 viktiga saker att ha i bilen

Sommar, sol och semester - varför inte göra en bilresa? Men för att undvika problem bör du ha med dig en hel del praktiska saker som underlättar resan.

Här kommer en checklista på vad du ska ha med dig i bilen.

 Planera för sommarens bilresor så du har med dig allt du behöver. FOTO: ISTOCK
Planera för sommarens bilresor så du har med dig allt du behöver. FOTO: ISTOCK

1. Minilivs i kupén

Plötsliga saker kan hända under bilfärden. En vill ha glass eller kaffe, en annan spiller ner sig med glass eller kaffe, solen bryter fram mellan molnen, någon blir hungrig eller törstig. Se till att du har pengar, servetter (både torra och våta), solglasögon, vatten och frukt/powerbar/godis inom räckhåll. Ha med dig regnjackor, tröjor samt en ficklampa lättåtkomligt i bagageutrymmet. Både praktiskt och tryggt!

Läs också: Bra biltips om du reser med barn.

2. Karta och kompass

 Visst är det bra med gps, men det kan vara smart att ha med sig en kompass och en karta i bilen i sommar. FOTO: ISTOCK
Visst är det bra med gps, men det kan vara smart att ha med sig en kompass och en karta i bilen i sommar. FOTO: ISTOCK FOTO: kaisersosa67

GPS och mobiltelefon är utmärkta hjälpmedel, men ibland kan tekniken fallera, och då är det skönt att ha en karta och en kompass att plocka fram. Dessutom är det utmärkta hjälpmedel om man vill lämna bilen och gå på skogspromenad i vildmarken.

3. Kylbox

 Lyxa till det med en kylbox för bilen i sommar. FOTO: ISTOCK
Lyxa till det med en kylbox för bilen i sommar. FOTO: ISTOCK FOTO: gerisima

En lite lyxig men också väldigt trevlig pryl att ha i bilen är en kylbox som går att köra på 12 volt. Oavsett om du ska ta en sväng till stranden, ha picknick med familjen eller plocka bär så är en kylbox bra att ha.

4. En knytnävsstor sten

 En liten sten kan rädda dig om du inte får upp dörren på din bil. FOTO: ISTOCK
En liten sten kan rädda dig om du inte får upp dörren på din bil. FOTO: ISTOCK FOTO: lucentius

Om du skulle råka köra av vägen och hamna i ett djupt vattendrag eller en sjö är det mycket svårt att öppna dörren eller fönstret. En sten, gärna med vassa kanter, är en livräddare, då du kan slå sönder fönstret och ta dig ut.

Läs också: 20 svenska resmål för dig som gillar häftig natur

5. Standardutbudet

Startkablar, varningstriangel och första hjälpen-väska ska förstås finnas i bilen, men även en bogserlina hör till det som är nödvändigt att ha med om oturen är framme.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen