Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 december 2017

Griljerad skinka – godaste receptet

Så här griljerar du skinkan allra bäst. Snabbt, enkelt och otroligt gott.

 Välj en svensk julskinka och sätt din egen prägel med hjälp av griljeringen.
Välj en svensk julskinka och sätt din egen prägel med hjälp av griljeringen. FOTO: Istock

Många väljer färdigkokt julskinka för att spara tid i köket. Om du köper skinkan färdigkokt – satsa då på en svensk julskinka och gör din egen griljering. På så sätt kan du sätta egen prägel på skinkan och få den att smaka precis sådär underbart gott som den ska.

Julskinka från grunden är inte heller svårt. Köp en rimmad skinka av god kvalitet och koka den hemma.

Tips till griljeringen

Att få griljeringen att fastna på skinkan kan vara knepigt men det finns en smart lösning: potatismjöl. Pudra julskinkan med potatismjöl där griljeringen ska vara så kommer den att sitta där den ska och inte glida av.

Läs också: Julmat – Lands bästa recept

Griljerad skinka

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 dl svensk senap av bra kvalitet, gärna sötstark
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker (kan uteslutas)
  • 1-2 dl ströbröd

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, senap och socker till en griljering.
  2. Bred på griljeringen.
  3. Griljera den kokta skinkan i ugn, 200 grader i 5–7 minuter.

Recept: Koka julskinka

Skriv ut

Ingredienser

  • 3 kg rimmad julskinka
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 - 4 lagerblad

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Putsa skinkan och lägg i den i det kokande vattnet tillsammans med pepparkornen och lagerbladen. Beräkna koktiden till cirka 1 timme / kilo. Minska värmen så att det sjuder och använd gärna termometer. Julskinkan är färdig när innertemperaturen ligger på runt 70 grader. Koktid cirka 3 timmar.
  3. Ta upp skinkan och låt den svalna.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen