Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november

Kladdkaka med apelsin

Ljuvlig smakkombination av choklad och apelsin gör denna kladdkaka till julens favorit.

 Apelsinkladdkaka med salta pistagenötter, vilka ljuvliga smaker!
Apelsinkladdkaka med salta pistagenötter, vilka ljuvliga smaker! FOTO: Dansukker

Denna fantastiska apelsinkladdkaka passar lika bra till julkaffet som till glöggen. Den perfekta julkakan med andra ord!

Läs också: Hemgjord pepparkaksdeg – här är receptet

Kladdkaka med apelsin

Skriv ut

Ingredienser (10 portioner)

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • skalet av 1 apelsin, gärna ekologisk
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Dekoration
  • 2 apelsiner
  • pistagenötter, saltade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad choklad. Rör smeten jämn och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och de två sockerprodukterna tills allt är blandat. Häll i smörblandningen, apelsinskalet och apelsinsaften.
  4. Blanda ihop vetemjöl och salt och sikta ner i smeten, rör samman. Häll smeten i en smord springform, 22-24 cm och grädda i 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.
  5. Skala och filea apelsinerna. Dekorera kladdkakan med filéerna och strö till sist över hackade pistagenötter.

Recept: Dansukker

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen