Recept 20 november 2020
Kladdkaka med apelsin
Ljuvlig smakkombination av choklad och apelsin gör denna kladdkaka till julens favorit.
Denna fantastiska apelsinkladdkaka passar lika bra till julkaffet som till glöggen. Den perfekta julkakan med andra ord!
Läs också: Hemgjord pepparkaksdeg – här är receptet
Upptäck Lands matbloggare Katarina EkeströmKladdkaka med apelsin
Skriv ut
Ingredienser (10 portioner)
- 150 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 ägg
- 1 1/2 dl farinsocker
- 1 dl socker
- skalet av 1 apelsin, gärna ekologisk
- 2 msk apelsinsaft
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- Dekoration
- 2 apelsiner
- pistagenötter, saltade
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad choklad. Rör smeten jämn och ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och de två sockerprodukterna tills allt är blandat. Häll i smörblandningen, apelsinskalet och apelsinsaften.
- Blanda ihop vetemjöl och salt och sikta ner i smeten, rör samman. Häll smeten i en smord springform, 22-24 cm och grädda i 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.
- Skala och filea apelsinerna. Dekorera kladdkakan med filéerna och strö till sist över hackade pistagenötter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.