Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 6 maj 2022

Upptäck Baskien och Kantabrien – Spaniens outforskade gourmetregion 

Res till Baskien och Kantabrien i norra Spanien med Landresor och få ett skräddarsytt program som ger det där lilla extra på resan. Upplev ett land fullt av extremer och mycket passion och som bjuder på en berusande blandning av mäktig natur och nya upplevelser för våra smaklökar.

 Rioja är Spaniens mest kända vinregion. Självklart besöker vi en vinproducent.
Rioja är Spaniens mest kända vinregion. Självklart besöker vi en vinproducent. FOTO: Daniel Tomlinson

Spanien är ett land som bjuder på mäktiga bergskedjor, vilda kustlinjer och sol och åter sol.

Ta chansen och blicka mot norra Spanien. Här finns oändligt med intressanta platser att uppleva och ta in som turist – en fortfarande oexploaterad del av landet.

I kontrast till den välkända solkusten överraskar Baskien sina gäster genom att visa upp ett grönskande, kuperat landskap.

Ta chansen och upplev michelinlyxen

 Pinchos and tapas är typisk och omtyckt mat.
Pinchos and tapas är typisk och omtyckt mat. FOTO: Nedrofly

Och inte minst överraskar det som benämns som det berömda spanska matundret. Det består av en mix av mat som tillagas på recept som har finjusterats genom generationer, tapas särskild för norra Spanien och krogar belönande med inget mindre än de berömda michelinstjärnorna.

Flest stjärnor i hela världen hittar du nämligen i spanska kuststaden och tjusiga badorten San Sebastian, som självklart finns som en viktig punkt under resans program.

Upplev kultur, historia, natur och gastronomi

 Upplev mäktiga bergskedjor och vilda kustlinjer.
Upplev mäktiga bergskedjor och vilda kustlinjer.
Läs mer och boka Lands Spanienresa

– Baskien är omtalat just för matens skull. Här kan man uppleva michelinlyxen till ett ganska överkomligt pris, avslöjar resans mycket kunniga guide Hans Eguinoa som är lika mycket spansk som svensk efter att ha bott hela sitt vuxna liv i Spanien.

– Jag har alltid haft en längtan till Spanien och flyttade hit i 20-årsåldern. Som guide strävar jag efter att ge en inblick i vardagen och kan ge en bred bild och av landet då jag har haft en pappa har upplevt diktaturen. Han kom till Sverige på 1960-talet, säger Hans.

Grönskande, bergigt landskap

Lands rundresa i norra Spanien går genom regionerna Baskien och Kantabrien och erbjuder en blandning av kultur, historia, natur, gastronomi och välsmakande viner. Du landar i Madrid och får under bussresans färd norrut en god bild av hur landskapet förvandlas från det torrare inlandet till det mer grönskande bergiga landskapet.

Rioja står på programmet redan den andra dagen och vi styr mot den kända vinregionen efter en god natts sömn och frukost.

Besök på vingråd i Rioja

Rioja är Spaniens mest kända vinregion. Självklart besöker vi en vinproducent och provsmakar deras dryck.

– Vi besöker en restaurang som är en av mina absoluta favoriter och drivs av min goda vän Hector som odlar egna grönsaker och skapar rätter med stor passion. Han kommer bjuda våra smaklökar på nya upplevelser under en 4-5 rätters lunch, avslöjar Hans.

Bilbao en spännande metropol

 Guggenheimmuseet bjuder på modern och samtida konst.
Guggenheimmuseet bjuder på modern och samtida konst. FOTO: Francisco José Martín Cabrera

Därefter kan vi se framemot rundvandring i exklusiva San Sebastian och besök i Bilbao där vi får oss en dos kultur genom ett besök på Guggenheim-museet. Bilbao har genomgått en fantastisk omvandling och förnyelse och i dag är den gamla hamn- och industristaden en spännande mix av kultur, konst och djärv arkitektur.

– Bilbao har blivit en metropol och besöket på museet avslutas med en gourmetmiddag på Bistro Guggenheim. Där vi får testa det nya baskiska köket med flera spännande rätter på menyn, säger Hans.

Vandring längs pilgrimsled

 Vandra längs med en klassisk pilgrimsled.
Vandra längs med en klassisk pilgrimsled. FOTO: Jekaterina Sahmanova

Resan fortlöper med lite skön sovmorgon och en rad mäktiga naturupplevelser väntar. Vi får chansen att vandra en bit av en led som heter Camino del Norte. Pilgrimer förr och nu vandrar till vallfartsorten Santiago Del Compostela i Galicien via denna led som är känd för sin vackra kuperade, havsnära dramatiska natur.

Mycket historik och intressanta guidningar

Resan avslutas bland annat med två stadsvandringar i medeltida och historiska miljöer med magnifika byggnader från romerska epoken. Vi njuter av tapaslunch och goda lokala viner och summerar sju händelserika dagar, med trevligt sällskap och fantastiska smakupplevelser i norra Spanien.

Läs mer och boka Lands Spanienresa

Mat & vin i pilgrimers fotspår, 15-21 september 2022, 7 dagar

  • Flygresa Arlanda – Madrid tur och retur.
  • Buss enligt programmet i Spanien.
  • Sex övernattningar i dubbelrum.
  • Transfer och utflykter med svensktalande guide.
  • Guidad stadspromenad i Santander, Bilbao, Segovia och San Sebastian.
  • Entré och audioguide i Guggenheimmuseet i Bilbao.
  • Besök, visning och vinprovning på tre vingårdar.
  • Entré till bergbana Monte Igueldo.
  • Fyra luncher, fem middagar; tre 3-rätters på hotellen, en flerrätters i Bilbao, en flerrätters på Bistro -Guggenheim.
  • Måltidsdryck vin/öl/alkoholfritt

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen