Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 21 mars

Årets pelargon 2019

Nu är Årets Pelargon 2019 korad. Den kommer i två nyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night. Vinnarna är Arvidssons i Fjärås.

 Odlaren Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över vinsten i Årets pelargon.
Odlaren Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över vinsten i Årets pelargon. FOTO: Privat

Arvidssons i Fjärås är ett familjeföretag som startade 1963 av Arne och Marita Arvidsson och nu drivs av andra generationen odlare Maria Lundgren och Cecilia Torgersen. Arvidssons i Fjärås är en av landets största krukväxtodlingar och har odlat fram ett stort sortiment av pelargoner under många år.

– Vi är så glada för att utmärkelsen går till denna fina sort som vi testat i några år. Den är unik med sina mörka chokladbruna blad med grön kant och de hållbara dubbla blommorna i två nyanser: laxaprikosrosa och körsbärsröd, säger Maria Lundgren.

Läs också: Nu är det dags – så väcker du pelargonen efter vintern

Årets pelargon 2019 – i två läckra färgnyanser

 Unikt för Brocade-serien är den häftiga kontrasten mellan de nästan svarta bladen och de fyllda blommorna. Detta är färgen ’Brocade Salmon Night'.
Unikt för Brocade-serien är den häftiga kontrasten mellan de nästan svarta bladen och de fyllda blommorna. Detta är färgen ’Brocade Salmon Night'. FOTO: Lina Arvidsson/Blomsterfrämjandet

Hon säger att pelargonen är hållbar och bra både inomhus på fönsterbrädan och ute i krukor och balkonglådor på sommaren.

– Vi har odlat och testat chokladpelargon från Brocade-serien i några år så vi känner väl till den. För oss är det en av våra favoritpelargoner och jag tror att detta kommer att bli en av favoriterna av Årets Pelargon i flera år framöver. Den finns i två läckra färgnyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.

 Årets pelargon 2019 i färgen ’Brocade Cherry Night'.
Årets pelargon 2019 i färgen ’Brocade Cherry Night'. FOTO: Lina Arvidsson/Blomsterfrämjandet

Läs också: Årets pelargon 2018 – kolla in fjolårets vinnare

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen