Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 21 mars 2019

Årets pelargon 2019

Nu är Årets Pelargon 2019 korad. Den kommer i två nyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night. Vinnarna är Arvidssons i Fjärås.

 Odlaren Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över vinsten i Årets pelargon.
Odlaren Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över vinsten i Årets pelargon. FOTO: Privat

Arvidssons i Fjärås är ett familjeföretag som startade 1963 av Arne och Marita Arvidsson och nu drivs av andra generationen odlare Maria Lundgren och Cecilia Torgersen. Arvidssons i Fjärås är en av landets största krukväxtodlingar och har odlat fram ett stort sortiment av pelargoner under många år.

– Vi är så glada för att utmärkelsen går till denna fina sort som vi testat i några år. Den är unik med sina mörka chokladbruna blad med grön kant och de hållbara dubbla blommorna i två nyanser: laxaprikosrosa och körsbärsröd, säger Maria Lundgren.

Läs också: Nu är det dags – så väcker du pelargonen efter vintern

Årets pelargon 2019 – i två läckra färgnyanser

 Unikt för Brocade-serien är den häftiga kontrasten mellan de nästan svarta bladen och de fyllda blommorna. Detta är färgen ’Brocade Salmon Night'.
Unikt för Brocade-serien är den häftiga kontrasten mellan de nästan svarta bladen och de fyllda blommorna. Detta är färgen ’Brocade Salmon Night'. FOTO: Lina Arvidsson/Blomsterfrämjandet

Hon säger att pelargonen är hållbar och bra både inomhus på fönsterbrädan och ute i krukor och balkonglådor på sommaren.

– Vi har odlat och testat chokladpelargon från Brocade-serien i några år så vi känner väl till den. För oss är det en av våra favoritpelargoner och jag tror att detta kommer att bli en av favoriterna av Årets Pelargon i flera år framöver. Den finns i två läckra färgnyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.

 Årets pelargon 2019 i färgen ’Brocade Cherry Night'.
Årets pelargon 2019 i färgen ’Brocade Cherry Night'. FOTO: Lina Arvidsson/Blomsterfrämjandet

Läs också: Årets pelargon 2018 – kolla in fjolårets vinnare

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen