Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hälsa 11 maj 2018

Därför ska du dammsuga dina skor

Tar du hand om dina skor så tar du samtidigt hand om dina fötter. Missa inte det här enkla tipset från fotspecialisten.

 Dina fötter kommer att tacka dig!
Dina fötter kommer att tacka dig!

Amina Ståhl är fotvårdsspecialist och hon tycker att vi bör ge våra fötter extra kärlek. De är hårt utsatta och ska hålla hela livet.

Ett smart och enkelt sätt att ta hand om dina fötter är att använda skor som passar till just din form på fötterna. Breda fötter – breda skor.

Skor som håller längre

Dina fötter mår också bra av naturmaterial som andas. Bra skor är visserligen oftast dyrare än billiga av plast, men å andra sidan håller de längre, påpekar Amina.

– Byt ut innersulan då och då så blir skorna som nya och känns fräscha, tipsar hon.

Läs också: Så slipper du dålig skolukt

Bort med sand och grus

Ett annat tips som skonar dina fötter och även skorna är att vara noga med att alltid avlägsna sand, grus och annat skräp inne i dina skor. Krafs som blir kvar kan nämligen ge upphov till besvärliga skavsår och förhårdnader som kan vara knepiga att bli av med.

Men det kan vara svårt att få bort allt småskräp som letar sig in i skornas inre skrymslen och vrår. Amina har en enkel lösning på problemet: Dammsug dina skor regelbundet. Lyft även på innersulan och se till att vartenda litet gruskorn sugs bort. Dina kära fötter kommer att tacka dig!

Läs också: Så slipper du fotsvamp

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen