Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 30 mars 2017

10 saker att tänka på när du ska sälja på loppis

Våren lämpar sig för att rensa förrådet och sälja gamla prylar som du inte behöver! Här är 10 saker du behöver tänka på och förbereda innan försäljningen.

1. Ladda upp med växelpengar

Du kommer med all säkerhet att behöva växelpengar. Om du inte kan ta dig till en bank som hanterar kontanter, ta ut pengar en vecka i förväg och betala allt du köper med större sedlar och spara all växel! Då hinner du spara ihop en rejäl växelkassa. Om du har betalningsappen Swish, förbered en informativ skylt där du skriver att det går bra att betala med Swish och ditt telefonnummer.

2. Tänk ut priser och förbered

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Om du är riktigt ambitiös kan du prismärka alla dina saker med tejpbitar eller klisterlappar innan loppisen, men tänk på att du kanske vill kunna ändra priset under försäljningens gång.

Kanske säljer den bredvid dig örhängen för 5 kronor, medan du märkt upp alla dina med mycket högre summor. Då kan det vara bra att vara lite flexibel! Antingen kan du hoppa över prismärkningen helt, så att de som vill handla måste fråga efter priset, eller också märker du upp dina prylar allt eftersom när du har tid.

Du kan också sätta enhetspriser, ”alla klänningar 30 kronor” till exempel. Ta med dig penna och papper att skriva prisinformationen på. Om du bara märker upp några saker, låt det vara förhållandevis billiga prylar. Då signalerar du att du har bra priser och folk vågar fråga om pris på det de är intresserade av. Förbered dig också på att folk prutar, det hör till!

3. Ta med påsar och tidningspapper

Bunkra upp med påsar som dina köpare kan bära sina fynd i. Om du säljer porslin och ömtåliga saker behöver du också tidningspapper att slå in i.

4. Anpassa dig efter vädret

Om loppisen är utomhus är det viktigt att se väderprognosen och ladda upp för eventuella regnskurar eller kyla. Ta med regnkläder och ha en plan för hur du ska skydda dina saker, skaffa en presenning eller stora sopsäckar så att dina saker inte blir dyblöta. Ta också med dig en extra tröja, det kan vara kallt att stå ute en hel dag. Och och i sommartiden kan det vara vettigt att ta med solskydd.

5. Glöm inte bort dig själv

land_artikel_fika

Om du ska stå och sälja saker en hel dag och dessutom behålla ditt goda humör, är det bra med extra energi. Ta med dig något att dricka och äta om det inte finns att köpa på plats. Något att sitta på för att vila benen är också ett hett tips.

6. Våtservetter är oumbärliga

Du kommer att hantera pengar, slå in saker i tidningspapper och plocka med kartonger som du haft i förrådet, så räkna med smutsiga händer. Eftersom det ofta är långt till ett ställe där du kan tvätta dem så är våtservetter en bra grej att ha med sig. De kan du dessutom använda till att torka av dammiga prylar!

7. Lämna allt för värdefulla saker hemma

Du kan alltid prova att ta med dig antika saker eller märkeskläder som du vill ha en rejäl slant för, men folk vill i regel handla billigt på loppis. Så för att slippa ångest när någon prutat ner ett fint designerplagg till en bråkdel av vad det är värt, sälj det hellre på köp- och säljsajter som Blocket eller Tradera. Där är det lättare att nå köpare som betalar mer för märkesprylar och antikviteter.

8. Placera dina snyggaste saker där de syns

land_artikel_loppis2

Undvik att ha en enda stor röra av saker. Lyft fram det som är finast, på ett bord eller i ögonhöjd så att det syns och placera saker som passar ihop bredvid varandra. Pallra upp kartonger och lägg saker där. Lägg en enfärgad duk eller ett lakan underst så att dina saker får en fin inramning och syns bra.

9. Lägg ihop till en klassisk fyndlåda

Om du har flera saker som du kan sätta samma låga pris på, lägg det i en låda ”allt i lådan 10 kronor”. Det lockar folk till att titta närmare på saker som de kanske inte ens visste att de var ute efter.

10. Ha kul!

Det kan vara slitigt att stå emot envisa prutare eller le mot snorkiga besökare som med rynkad näsa plockar med dina saker. Samtidigt så är det oerhört roligt att småsnacka med människor du annars aldrig skulle möta, så njut och gläds över att så många av dina avlagda saker får nya, lyckliga ägare!

svenskaloppisar.se  hittar du loppisar som du kan sälja på!

 

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen