Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 15 mars 2019

Så tvättar du fönstren i minusgrader

Du behöver inte vänta in våren för att putsa fönstren. Här är knepen som fungerar även i minusgrader.

 Det är inte alls omöjligt att få fina, rena fönster under tidiga våren. Följ bara proffsens knep så går det som en dans!
Det är inte alls omöjligt att få fina, rena fönster under tidiga våren. Följ bara proffsens knep så går det som en dans! FOTO: Istock

När våren står för dörren är vi många som vill storstäda och få det fint hemma. En vanlig missuppfattning är att fönstertvätt kräver plusgrader utomhus.

Vissa menar att vattnet fryser på rutan eller att det är skadligt för händerna att hålla på med våta rutor i frysgrader.

Läs också: Så gör du din egen fönsterputs

Använd rikligt med varmvatten

Det finns två knep som effektivt slår håll på dessa påståenden. Det första är att använda varmt vatten. Givetvis ska det inte vara kokhett utan en temperatur som är behaglig att hantera.

Tänk även på att använda rikligt med vatten på fönsterpälsen eller putsduken. Annars stelnar vattnet snabbare och skapar en hinna som blir besvärlig att få bort.

Häll rödsprit i vattnet

Trick nummer två är att hälla rödsprit, även kallat t-röd eller t-sprit, i putsvattnet.

En formel som proffsen använder vid några minusgrader är en halv deciliter rödsprit till en halv hink vatten med fönsterputs i. Är det ännu kallare kan du slå på en skvätt rödsprit till.

Källa:Icakuriren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen