Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Hus & hem 16 mars 2017

Tvättat snytpapper i fickan igen? Så får du bort luddet!

När luckan öppnas snöar det. Flisigt pappersludd sitter som berget i kläderna. Gråt inte, lösningen finns i skafferiet.

I de snoriga näsornas tidevarv är de överallt. Alla dessa smarta ”bra-att-ha-pappersnäsdukar” lurar i fickorna och rätt vad det är har en av dem följt med in i tvättmaskinen.

Har du tur går flisorna att borsta bort men ibland sitter de som som berget. En riktig pappluddfälla är fickor på tröjor i sweatshirt-tyg. Tygets mysigt luddiga baksida förenar sig benhårt med pappersflisorna.

Så här får du bort luddet ur kläderna:

Bakpulver
Bakpulver, mirakelmedel för trilskande tvätt.

Börja med att hämta en burk bakpulver. Borsta sedan bort alla flisor du kan från det torra plagget. Lägg sedan ner det i en balja med varmt vatten.

Strö några matskedar bakpulver i vattnet så att det brusar. Rör runt lite så att hela plagget tar åt sig av bakpulvervattnet.

Det är nu underverket sker. Bakpulvret löser upp bindningarna mellan pappersfibrerna så att de kan släppa från tyget. Plagget påverkas inte, möjligtvis kan bakpulvret fungera som mjukmedel.

Ta upp plagget, vrid ur och centrifugera. Torka till sist i torktumlare. Glöm inte att tömma filtret sedan, där sitter pappersfibrerna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen