Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 23 maj 2022

Maria Bergstén är vinnare av Hela Sveriges Stora Land-pris 2022

En idrottshall som växte till en mötesplats för hela bygden. I Stöcke utanför Umeå har Maria Bergstén tillsammans med ett gäng andra bybor sett till att drömmen blev till verklighet och därför står hon som vinnare av Hela Sveriges Stora Land-pris 2022.

 Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke tog emot Hela Sveriges stora Land-pris på Landsbygdsriksdagen i Jönköping.
Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke tog emot Hela Sveriges stora Land-pris på Landsbygdsriksdagen i Jönköping. FOTO: David Wreland

KAMPANJ:Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se

Det var otroligt många som nominerades i år och mängden nominerade visar hur fantastiskt många spännande insatser det görs över hela Sverige till glädje för utveckling på många sätt.

Kommer skänka prissumman

Maria Bergstén, som varit drivande i samhället Stöckes dröm om att äntligen få en egen idrottshall och mötesplats, blir väldigt glad när hon får reda på att det är hon som får priset.

– Jag blir så otroligt glad över det här. Vi är så klart väldigt många som kämpat för att få allaktivitetshuset på plats och jag kommer skänka prissumman till föreningen. Men vilken stor ära, jag är nästan chockad, säger hon när Land ringer upp och berättar om utmärkelsen.

Många nomineringar

Nomineringarna har kommit från hela Sverige mer berättelser om eldsjälsarbete och engagemang som ser till att byar, bygder och regioner får styrka och framtidstro och det har varit ett styvt jobb att välja bland alla bidrag.

Allaktivitetshuset i Stöcke invigdes i april i år och invigningen är en milstolpe för projektet som inleddes 2015. Det som började som en dröm om en idrottshall har nu blivit något större.

– Vi har försökt att involvera så många som möjligt i våra planer och det är många hundra som bidragit till detta. Jag är glad över att få ta emot priset men det ska delas mellan oss alla som varit med och byggt detta. Nu bygger vi vidare och fortsätter fylla mötesplatsen med liv, säger Maria Bergstén.

Hela Sveriges Stora Land-pris delas ut av tidningen Land och organisationen Hela Sverige ska leva. I juryn för priset sitter Lands chefredaktör Joel Linderoth och Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard. Priset delas ut vartannat år och prisutdelningen skedde på Landsbygdsriksdagen i Jönköping den 21 maj.

Prenumerera på Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen