Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 januari

Nominera nu till Hela Sveriges stora Land-pris

Vem i Sverige har gjort mest för att utveckla, stärka och framtidssäkra den svenska landsbygden. Vem tycker du ska få Hela Sveriges stora Land-pris 2024? Det är dags att nominera din kandidat.

 Jurymedlem. Terese Bengard sitter i juryn tillsammans med Lands chefredaktör.
Jurymedlem. Terese Bengard sitter i juryn tillsammans med Lands chefredaktör. FOTO: Hela Sverige ska leva

Dag efter dag, vecka efter vecka så myllrar det i landsbygds-Sverige. Det genomförs ett imponerande och ofta ideellt arbete för att hela landet ska utvecklas och hitta nya spännande vägar. Det vill vi på Land uppmärksamma genom att dela ut Hela Sveriges stora Land-pris.

Priset är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och tidningen Land. Och du kan vara med och nominera din favorit!

På Landsbygdsriksdagen i Nyköping i maj 2024 uppmärksammas en av alla eldsjälars arbete lite extra, och en av alla landsbygdshjältar får då priset på 25 000 kronor.

Vem det ska bli?

Det avgörs av en jury men du kan vara med och nominera din favoritkandidat.

– Det är fantastiskt kul att än en gång lyfta fram ett gott exempel på landsbygdsutveckling och ge en uppmuntran i form av Hela Sveriges stora Landstipendium, jag ser verkligen fram emot det, säger Terese Bengard som är verksamhetschef på organisationen Hela Sverige ska leva. Vi hoppas på många spännande kandidater att välja bland, fortsätter Bengard.

 Pristagare. Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke vann priset 2022. Vem ska vinna i år? Du kan nominera din favorit!
Pristagare. Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke vann priset 2022. Vem ska vinna i år? Du kan nominera din favorit! FOTO: David Wreland

Priset delas ut vartannat år och bland tidigare pristagare finns bland annat Annika Gustafsson och Victoria Svensson från REKO-ringen i Skövde och Maria Bergstén från Mötesplats Stöcke som vann priset 2022.

– Jag blir så otroligt glad över det här. Vi är så klart väldigt många som kämpat för att få allaktivitetshuset på plats och jag kommer skänka prissumman till föreningen. Men vilken stor ära, jag är nästan chockad, sa Maria Bergstén när hon fick reda på resultatet av juryns arbete 2022.

Stipendiet går till en eller flera personer som på olika sätt gjort att landsbygden kan fortsätta utvecklas. Det kan vara i små eller stora projekt, i föreningsliv eller lokala organisationer och alla nomineringar värderas.

2024 delas priset ut för fjärde gången i dess nuvarande form, men utmärkelsen har betydligt längre historia än så. På 1990-talet drog tidningen Land i gång utmärkelsen Stora Land-priset som så småningom kom att omvandlas till Hela Sveriges stora Land-pris. Utmärkelsen avser att premiera enskilda personers ideella arbete som gör stor skillnad på och för landsbygden.

Så nominerar du

Du kan nominera vem du vill och alla nomineringar gås igenom och juryn, som består av Lands chefredaktör Joel Linderoth och Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard, beslutar sedan vem som ska få stipendiet.

Sista dag för nominering är den 1 mars 2024 och du nominerar din kandidat på följande sätt:

Via mejl:

Mejla till mejladressen red@land.se – skriv ”Hela Sveriges stora Land-pris” i rubrikraden.

Via brev till adressen:

Tidningen Land

Hela Sveriges stora Land-pris

Box 301 33

104 25 Stockholm

Efter nominering så går juryn igenom samtliga förslag och utser en vinnare. Vinnaren offentliggörs på Landsbygdsriksdagen i Nyköping den 24-26 maj 2024.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen