Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 19 juni 2018

3 sätt att få avokadon att mogna snabbt

Varsågod: 2 supersnabba och 1 ganska snabb metod för att få en hård avokado att mjukna.

FOTO: Istock

1. 10-minutersmetoden

Värm upp ugnen till max 100 grader, linda in avokadon i aluminiumfolie och lägg in i ugnen i knappt tio minuter. (Eller längre om det behövs).

Metoden bygger att avokadon släpper ut etylengas, i ugnen, den gas som får frukter att mogna snabbare.

Dock kan smaken påverkas lite av denna värmebehandling, men brukar gå utmärkt att använda i sallader och annat.

Läs också: Majonnäs på 15 sekunder

2. Hett vatten

Lägg avokadon i en skål, och häll över kokhett vatten så att avokadon täcks helt.

Efter cirka en kvart kan du ta upp avokadon som nu ska vara tillräckligt mjuk. Men värmen kan ha påverkat smaken lite, dock ska det gå utmärkt att äta och använda den som vanligt.

3. Fruktmetoden

Lägg avokadon i en tunn plastpåse i sällskap med två-tre äpplen och kanske även banan och päron. De är alla frukter som utsöndrar mycket etylengas som påskyndar mognadsprocessen.

Knyt ihop påsen och låt ligga i ett par dagar, så ska avokadon mjukna. Detta är den mest skonsamma metoden som inte påverkar smaken.

Läs också: Vårda dina tarmbakterier – de håller dig nämligen frisk

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen