Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 27 september 2017

Ägg allt mer populärt hos svenskarna

46 procent av svenskarna anser att ägg är världens bästa livsmedel – det visar en undersökning gjord på uppdrag av Svenska Ägg. Dessutom verkar äggen öka i popularitet.

FOTO: Derkien

Svenskarna gillar ägg – det är tydligt i resultatet från den attitydundersökning som CMA Research gjort på uppdrag av branschorganisationen Svenska Ägg.

Drygt 70 procent av de svarande menar att ägg är ett av de mest näringsrika livsmedel som man kan äta och 48 procent uppger att de äter ägg flera gånger i veckan – 16 procent äter ägg varje dag.

Läs också: 10 saker du garanterat inte vet om ägg

Ägg allt mer populärt

– Vi gör den här typen av undersökningar regelbundet och under de senaste åren har vi kunnat se att den positiva attityden till ägg har stärkts ytterligare. Det beror säkert delvis på att fler har blivit hälsomedvetna, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska Ägg i ett pressmeddelande.

Hon tror att den senaste hälsotrenden att äta mer protein och mindre socker har bidragit till att ägget har fått ett uppsving.

Svenska ägget toppar

Extra högt i kurs står de svenska äggen. 73 procent av de svarande anser att svenska ägg står för en bättre kvalitet än ägg från andra europeiska länder och 78 procent anser att vi i Sverige har en bättre djurvälfärd.

– Det ligger mycket jobb bakom den svenska kvaliteten. I generationer har svenska äggbönder lagt ner tid och energi på förebyggande åtgärder för att hålla sina djur friska. Det har gett resultat, säger Astrid Lovén Persson.

Fakta om undersökningen

Undersökningen har genomförts i form av en webbenkäten som skickats till ett slumpmässigt urval av svenska folket i åldern 18-80 år. 824 personer har besvarat enkäten varav 412 kvinnor och lika många män.

Källa: Svenska ägg.

Läs också: Släng inte äggskalen – en riktig räddare i nöden

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen