Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 28 augusti

Därför ska du vända syltburken upp och ner

Locket ner och botten upp. Rädda sylten från mögelangrepp med en enkel vändning.

 Smart konserveringstrick. Burkar med botten upp.
Smart konserveringstrick. Burkar med botten upp. FOTO: Istock

Det är ett elände. Även om burken steriliserats i ugnen och sylten är het som lava kan möglet komma ändå.

Lösningen är inte konserveringsmedel utan en enkel vändning vid rätt tidpunkt.

Gör så här:

Sterilisera burkarna i ugnen, 100 grader i en halvtimme. Koka sylten, skumma noga och häll den heta sylten i burkarna.

Skruva på locken och vänd burkarna upp och ner medan sylten fortfarande är riktigt het.

Låt burkarna stå så där, på huvudet, tills de svalnat innan de vänds rätt igen.

När den heta sylten fått kontakt med hela burken och locket, dör alla bakterier så att sylten håller längre.

Läs också: Så gör du geléprovet

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen