Mat & dryck 22 februari
Så gör du eget florsocker
Glömt att köpa florsocker? Du kan snabbt göra eget. Det behövs bara två ingredienser och en mixer.
Florsockret är ingen komplicerad historia. Det är finmalet, vitt socker blandat med en gnutta stärkelse som hindrar sockerkornen från att klumpa sig.
Stärkelsen kan antingen utgöras av majsstärkelse (Maizena) eller potatismjöl.
Enklast är det att göra florsocker i en mixer med kniv men med tålamod och handkraft går det också att mortla sockret till damm. Ta lite i taget i morteln så går det lättare.
Läs också: Så gör du eget ”Bregott”
Så gör du florsocker
- Häll strösocker i mixern och tillsätt lite majsstärkelse eller potatismjöl.
- Räkna med en halv tesked stärkelse till varje deciliter socker.
- Mixa först på låg hastighet, höj sedan farten och mixa tills sockerkornen slagits sönder.
- Låt sockerdammet lägga sig innan du öppnar locket. Rör lite för hand om det blivit klumpar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.