Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 22 februari

Så gör du eget florsocker

Glömt att köpa florsocker? Du kan snabbt göra eget. Det behövs bara två ingredienser och en mixer.

 Florsocker är lätt att göra själv.
Florsocker är lätt att göra själv. FOTO: TT

Florsockret är ingen komplicerad historia. Det är finmalet, vitt socker blandat med en gnutta stärkelse som hindrar sockerkornen från att klumpa sig.

Stärkelsen kan antingen utgöras av majsstärkelse (Maizena) eller potatismjöl.

Enklast är det att göra florsocker i en mixer med kniv men med tålamod och handkraft går det också att mortla sockret till damm. Ta lite i taget i morteln så går det lättare.

Läs också: Så gör du eget ”Bregott”

Så gör du florsocker

 Sikta gärna florsockret. Några sockerkorn kan fortfarande vara intakta.
Sikta gärna florsockret. Några sockerkorn kan fortfarande vara intakta. FOTO: TT
  • Häll strösocker i mixern och tillsätt lite majsstärkelse eller potatismjöl.
  • Räkna med en halv tesked stärkelse till varje deciliter socker.
  • Mixa först på låg hastighet, höj sedan farten och mixa tills sockerkornen slagits sönder.
  • Låt sockerdammet lägga sig innan du öppnar locket. Rör lite för hand om det blivit klumpar.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen