Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 augusti 2017

Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney är gott. Med ingefära och kanel blir det extra gott och kryddigt. Så här enkel är den att göra.

 Äppelchutney passar fint till fläskkött och kyckling.
Äppelchutney passar fint till fläskkött och kyckling. FOTO: Ove Lindfors

Äppelchutney är väldigt gott att servera till rätter med fläskkött och kyckling, men prova gärna också att smaksätta grytor med chutneyn. Den här är både mustig och kryddig i smaken, men inte stark.

Läs också:Äppelcidervinäger – så gör du steg för steg

Äppelchutney med ingefära

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 dl
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 liter skalade äppelbitar
  • 1 dl russin
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm chilipeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
  2. Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45 minuter–1 timme.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen