Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 november 2018

Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier är något av det godaste fika som finns. Kan du tänka dig hur underbart att få en hel långpanna full?

 En hel underbar långpanna full med chokladbiskvier att skära upp och bjuda vännerna på. Det här receptet är guld!
En hel underbar långpanna full med chokladbiskvier att skära upp och bjuda vännerna på. Det här receptet är guld! FOTO: Istock

Att baka biskvier är en kladdig historia som kräver spritspåsar, chokladdopp och en hel del finess. Men lugn! Det finns ett betydligt enklare sätt – nämligen i långpanna! En hel plåt full med biskvier… Borde knappt vara lagligt!

Tips!

Om du liksom vi tycker att smörkrämen är det godaste av allt – gör dubbel sats.

Läs också: Hemgjorda snickersrutor – enkelt recept

Chokladbiskvier i långpanna

Skriv ut

Ingredienser (ca 30 st):

  • Kakbotten
  • 500 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • Smörkräm
  • 100 g mjölkchoklad
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 st dubbeldajm
  • Garnering
  • 200 g choklad, gärna mörk
  • 1 tsk kokos- eller rapsolja

Gör så här:

  1. Botten: Sätta ugnen på 175°c och klä en 30×25 cm plåt med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet.
  3. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
  4. Grädda botten i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  5. Vänd kakbotten på ett nytt bakplåtspapper.
  6. Smörkräm: Smält chokladen på låg värme och låt svalna.
  7. Vispa smör, florsocker och kakao i cirka 4 minuter med elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Rör ner den smälta chokladen.
  8. Tillsätt hackad dajm och blanda väl.
  9. Bred smörkrämen jämnt över bottnen.
  10. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
  11. Garnering: Smält choklad med kokos- eller rapsolja. Bred över smörkrämen.
  12. Ställ in i kylskåpet och plocka ut igen innan chokladen stelnat helt. Skär upp i rutor.
  13. Låt rutorna stelna helt och förvara dem kallt i en tätslutande burk med lock.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen