Recept 16 november 2018
Chokladbiskvier i långpanna
Chokladbiskvier är något av det godaste fika som finns. Kan du tänka dig hur underbart att få en hel långpanna full?
Att baka biskvier är en kladdig historia som kräver spritspåsar, chokladdopp och en hel del finess. Men lugn! Det finns ett betydligt enklare sätt – nämligen i långpanna! En hel plåt full med biskvier… Borde knappt vara lagligt!
Tips!
Om du liksom vi tycker att smörkrämen är det godaste av allt – gör dubbel sats.
Läs också: Hemgjorda snickersrutor – enkelt recept
Chokladbiskvier i långpanna
Skriv ut
Ingredienser (ca 30 st):
- Kakbotten
- 500 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 0.5 dl strösocker
- Smörkräm
- 100 g mjölkchoklad
- 300 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 2 st dubbeldajm
- Garnering
- 200 g choklad, gärna mörk
- 1 tsk kokos- eller rapsolja
Gör så här:
- Botten: Sätta ugnen på 175°c och klä en 30×25 cm plåt med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet.
- Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
- Grädda botten i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Vänd kakbotten på ett nytt bakplåtspapper.
- Smörkräm: Smält chokladen på låg värme och låt svalna.
- Vispa smör, florsocker och kakao i cirka 4 minuter med elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Rör ner den smälta chokladen.
- Tillsätt hackad dajm och blanda väl.
- Bred smörkrämen jämnt över bottnen.
- Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
- Garnering: Smält choklad med kokos- eller rapsolja. Bred över smörkrämen.
- Ställ in i kylskåpet och plocka ut igen innan chokladen stelnat helt. Skär upp i rutor.
- Låt rutorna stelna helt och förvara dem kallt i en tätslutande burk med lock.