Recept 24 november 2017
Godaste apelsinkakan
Snygg, syrlig och alldeles, alldeles underbar! Bakdrottningen Birgitta Rasmussens mjuka apelsinkaka är enkel att göra och smakar fantastiskt.
Ska du bara göra en mjuk kaka i år så gör Birgitta Rasmussens mjuka apelsinkaka.
Receptet kommer från hennes bok Baka älskade julkakor från förr och där heter kakan Tant Annas apelsinkaka. Receptet kommer nämligen ursprungligen från Birgitta Rasmussens mammas väninna Anna.
Läs också: Älskar du mjuk pepparkaka måste du baka den här!
Tant Annas apelsinkaka
Skriv ut
Ingredienser
- 3 ägg
- 200 g smör
- 200 g socker
- 200 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- rivet skal av 1 apelsin
- saft av ½ apelsin
- Garnering
- 1 dl florsocker
- saft av apelsin
- syltat, hackat apelsinskal
- rivet skal av apelsin och lime
Gör så här
- Rör smör och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Rör väl emellan.
- Blanda mjölet med bakpulvret. Blanda ner mjöl med apelsinskal och saft. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform.
- Gräddas i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
- Garnera med glasyr, apelsinhacket och skalrasp från apelsin och lime.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.