Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 november 2017

Godaste apelsinkakan

Snygg, syrlig och alldeles, alldeles underbar! Bakdrottningen Birgitta Rasmussens mjuka apelsinkaka är enkel att göra och smakar fantastiskt.

 Foto: Ulrika Pousette
Foto: Ulrika Pousette FOTO: Ulrika Pousette

Ska du bara göra en mjuk kaka i år så gör Birgitta Rasmussens mjuka apelsinkaka.

Receptet kommer från hennes bok Baka älskade julkakor från förr och där heter kakan Tant Annas apelsinkaka. Receptet kommer nämligen ursprungligen från Birgitta Rasmussens mammas väninna Anna.

Läs också: Älskar du mjuk pepparkaka måste du baka den här!

Tant Annas apelsinkaka

Skriv ut

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 apelsin
  • saft av ½ apelsin
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • saft av apelsin
  • syltat, hackat apelsinskal
  • rivet skal av apelsin och lime

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör väl emellan.
  3. Blanda mjölet med bakpulvret. Blanda ner mjöl med apelsinskal och saft. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform.
  4. Gräddas i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  5. Garnera med glasyr, apelsinhacket och skalrasp från apelsin och lime.

Recept: Birgitta Rasmusen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen