Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Mårbackakaka

En sockerkaka på skrädmjöl med ljuvlig smak från bittermandelolja.

 Pudra gärna florsocker över den färdiga kakan.
Pudra gärna florsocker över den färdiga kakan. FOTO: Stöpafors

Den mjuka Mårbackakakan är en värmländsk specialitet gjord på skrädmjöl, mjöl gjort på rostade havrekärnor. Snabb, enkelt och underbart gott till fikat!…

Läs också: Supersaftiga saffransmums till kaffekalaset!

Mårbackakaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 200 gram smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 gram skrädmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • 3 droppar bittermandelolja

Gör så här:

  1. Rör smör och socker pösigt. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt skrädmjölet och rör ner mjölk och bittermandelolja. Häll smeten i smord och bröad form.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med sticka men låt inte kakan bli för torr.

Recept: Stöpafors

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen