Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 februari

Hemgjord daim

Daim är godisfavoriten med knäckig kola täckt av choklad. Enkel att göra och god att äta!

 Hemgjord daim med choklad och sirap.
Hemgjord daim med choklad och sirap. FOTO: Istock

För att få knaprigt goda daim krävs att kolasmeten kommer upp i en temperatur på 130 grader. Detta kontrollerar du enklast med en termometer eller genom ett kulprov.

Kulprovet gör du genom att droppa lite kolasmet i iskallt vatten och sedan forma en kula av den. Kulan ska bli fast, då är smeten klar.

Läs också: Hemgjorda peanut butter cups

Hemgjord daim

Skriv ut

Ingredienser (25 st):

  • 200 g choklad, ljus eller mörk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ljus sirap

Gör så här:

  1. Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
  2. Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om under tiden.
  3. Gör ett kulprov för att se när kolan är färdig (130 grader).
  4. Häll smeten i formen.
  5. Smält chokladen över ett vattenbad. Bre ut den över kolasmeten.
  6. Låt stelna i rumstemperatur innan du skär eller bryter upp daimen i bitar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen