Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2019

Mandelmanns saffransvåfflor

Här bjuder Gustav Mandelmann på sitt favoritrecept: Frasig gyllengul saffransvåffla!

 Gustav Mandelmann med rykande, nygräddade saffransvåfflor. Här får du receptet!
Gustav Mandelmann med rykande, nygräddade saffransvåfflor. Här får du receptet! FOTO: TV4/Cmore

Saffransvåfflor är självskrivna på Mandelmanns julbord, men familjen äter dem året om.

– Ja, de är otroligt goda, med sylt och vispad grädde till, säger Gustav Mandelmann.

Receptet kommer från kokboken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal.

Mandelmanns saffransvåfflor

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

Gör så här:

  1. Värm mjölken så att den blir fingervarm, cirka 36 grader. Smula ned jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  2. Mortla saffranet med sockret och rör ned det i bunken.
  3. Tillsätt mjölet och saltet och vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
  4. Smält under tiden smöret på svag värme och blanda i smeten.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med vispad grädde och jordgubbssylt.

Recept: Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen