Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2019

Mandelmanns saffransvåfflor

Här bjuder Gustav Mandelmann på sitt favoritrecept: Frasig gyllengul saffransvåffla!

 Gustav Mandelmann med rykande, nygräddade saffransvåfflor. Här får du receptet!
Gustav Mandelmann med rykande, nygräddade saffransvåfflor. Här får du receptet! FOTO: TV4/Cmore

Saffransvåfflor är självskrivna på Mandelmanns julbord, men familjen äter dem året om.

– Ja, de är otroligt goda, med sylt och vispad grädde till, säger Gustav Mandelmann.

Mandelmanns saffransvåfflor

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

Gör så här:

  1. Värm mjölken så att den blir fingervarm, cirka 36 grader. Smula ned jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  2. Mortla saffranet med sockret och rör ned det i bunken.
  3. Tillsätt mjölet och saltet och vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
  4. Smält under tiden smöret på svag värme och blanda i smeten.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med vispad grädde och jordgubbssylt.

Recept: Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen