Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2018

Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr som smakar apelsin. En perfekt julfika för många!

 Garnera kakan med lingon eller tranbär så blir den extra oemotståndlig.
Garnera kakan med lingon eller tranbär så blir den extra oemotståndlig. FOTO: Istock

Vem kan väl motstå saftiga rutor av mjuk pepparkaka med en härlig apelsinglasyr och lingon på? Kakan blir som godast om den serveras kylskåpskall med en varm kopp glögg.

Läs också: Pepparkaksrulltårta med lingon och färskost

Mjuk pepparkaka i långpanna

Skriv ut

Ingredienser: (ca 20 st)

  • 175 g smör
  • 75 g hasselnötter, rostade, hackade
  • 4 ägg
  • 4 dl rörsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ dl rårörd lingonsylt
  • Glasyr
  • 150 g färskost, t ex Philadelphia
  • 100 g mjukt smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3/4 msk pressad apelsin
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • lingon eller tranbär
  • rörsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och rörsocker poröst.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med smöret, gräddfilen, lingonsylten och nötterna.
  4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×35 cm.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  6. Glasyr: Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsin. Bred glasyren på kakan. Låt stå i kylen och stelna. Skär i rutor.
  7. Garnera med lingon som blandats med rörsocker.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen