Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 februari

Nachosemla

Nachosemlan är triangelformade vete- och kardemummachips som doppas i vispad grädde och mandelmassa. Ett kul påhitt som förnyar traditionen!

 En nachosemla består av vetechips med kardemumma som du doppar i grädde och mandelmassa. Här är receptet!
En nachosemla består av vetechips med kardemumma som du doppar i grädde och mandelmassa. Här är receptet! FOTO: TT

Om du tillhör dem som gärna testar nya saker är detta semlan för dig. Nachosemlan är en uppfinning signerad stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg.

Här är receptet som utmanar den traditionella semlan!

Läs också: Semlor i långpanna med grädde och mandelmassa

Nachosemla

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk malen kardemumma
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • florsocker
  • vispad grädde
  • mandelmassa

Gör så här:

  1. Blanda mjölk, vetemjöl, ägg, salt, kardemumma, rumsvarmt smör och strösocker till en elastisk och glansig deg. Detta görs enklast under ca 10 minuter i en matberedare med krok.
  2. Plasta in degen och låt vila under ca en timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Kavla ut degen tunt. Skär ut trekanter. Lägg på en plåt.
  5. Grädda chipsen tills de får en gyllene och torr yta, knappt 20 minuter.
  6. Ta ut chipsen och låt svalna innan du vänder dem i florsocker.
  7. Servera chipsen med vispgrädde och mandelmassa.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen