Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 mars 2019

Punschsmakande arraksbollar

Chokladbollens kusin, arraksbollen, har lite vuxnare smak och utseende.

 Arraksbollen är chokladbollens lite mognare kusin.
Arraksbollen är chokladbollens lite mognare kusin. FOTO: Mostphotos

Den punschsmakande bollen rullas i chokladströssel och kallas även för myrstack.

Vill du göra en alkoholfri boll går det lika bra att använda några droppar arraksarom utspätt i en halv deciliter vatten.

Läs också: Fixa fikat med riktigt smarriga chokladbollar

Arraksbollar

Skriv ut

Ingredienser: (35 st)

  • 500 gr sockerkaka
  • 125 gr smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl punsch
  • 3 msk kakao
  • 0,5 dl vatten
  • chokladströssel

Gör så här:

  1. Smula sönder sockerkakan för hand eller i en mixer.
  2. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
  3. Tillsätt kakao, punsch och sockerkaksskulorna. Jobba ihop till en deg.
  4. Ställ in degen i kylen i 30-60 minuter.
  5. Forma små bollar av degen. Rulla i chokladströssel.
  6. Förvara arraksbollarna i kylen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen