Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 mars 2019

Punschsmakande arraksbollar

Chokladbollens kusin, arraksbollen, har lite vuxnare smak och utseende.

 Arraksbollen är chokladbollens lite mognare kusin.
Arraksbollen är chokladbollens lite mognare kusin. FOTO: Mostphotos

Den punschsmakande bollen rullas i chokladströssel och kallas även för myrstack.

Vill du göra en alkoholfri boll går det lika bra att använda några droppar arraksarom utspätt i en halv deciliter vatten.

Läs också: Fixa fikat med riktigt smarriga chokladbollar

Arraksbollar

Skriv ut

Ingredienser: (35 st)

  • 500 gr sockerkaka
  • 125 gr smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl punsch
  • 3 msk kakao
  • 0,5 dl vatten
  • chokladströssel

Gör så här:

  1. Smula sönder sockerkakan för hand eller i en mixer.
  2. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
  3. Tillsätt kakao, punsch och sockerkaksskulorna. Jobba ihop till en deg.
  4. Ställ in degen i kylen i 30-60 minuter.
  5. Forma små bollar av degen. Rulla i chokladströssel.
  6. Förvara arraksbollarna i kylen.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen