Recept 30 december 2020
Tareq Taylors supergoda rotfruktslasagne – så enkel
Sugen på något riktigt gott och nyttigt? Då är det Tareq Taylors rotfruktslasagne du ska svänga ihop. Underbart god.
Varva bara en röra av bönor, rivna rotfrukter, tomatkross och crème fraiche med lasagneplattor i en form, förklarar Tareq Taylor. Sen skjuts in i ugnen!
Receptet kommer från kokboken Det goda livet av Tareq Taylor och Åsa Ask.
Läs också: Supergoda morotsbiffar med halloumi
Rotfruktslasagne
Skriv ut
Ingredienser
- cirka 6 portioner
- 2 förpackningar kokta bönor, till exempel vita, svarta eller kidney, cirka 800 g
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g blandade rotfrukter, till exempel rotselleri, palsternacka, persiljerot,
- morot
- 2 dl crème fraiche
- 1 förpackning krossade tomater, cirka 400 g
- 1 dl vatten
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk torkade örter, till exempel rosmarin, timjan, oregano, salvia
- 1 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 9 lasagneplattor
- 2 dl riven lagrad ost
- 1 kvist basilika
- Till servering
- blandad grönsallad
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och riv rotfrukterna grovt.
- Blanda rotfruktsriv, vitlök, crème fraiche, krossade tomater, vatten, olja, örter, salt och peppar i en bunke. Vänd ner bönorna och blanda runt.
- 4. Varva lasagneplattor och rotfruktsröra i en smord ugnsform, cirka 20 × 25 centimeter. Börja och avsluta med bönröra. Strö ost över lasagnen och tillaga mitt i ugnen i cirka 40 minuter eller tills den har fin färg och lasagneplattorna är mjuka.
- Ta ut och toppa eventuellt med några basilikablad. Servera med salladen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.