Recept 5 oktober 2020
Zeinas lättlagade fisksoppa
Klassisk fisksoppa är lättlagad vardagslyx hemma i Zeina Mourtada kök. Laga den du också – smakar ljuvligt!
Det härliga receptet kommer från Zeina Mourtada kokbok Veckans matsedel.
Zeina tipsar!
• Vill du så kan du byta ut rotselleri mot potatis och basilika mot dill.
• Om du vill sätta guldkant på soppan kan du toppa den med handskalade räkor vid servering.
• Tricket för att få saftiga fiskbitar som håller ihop är att tillsätta dem i slutet av koktiden, och att låta fisken sjuda sakta.
Läs också: Supergod bakad potatis
Norsk fiskesuppe
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 2 morötter
- 200 g rotselleri
- 1 fänkål
- 1 purjolök
- 25 g smör till stekning
- 2 dl vispgrädde
- 5 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 500 g fiskfilé (hälften torsk- och hälften laxfilé)
- 2 msk finhackad färsk gräslök
- 2 msk finhackad färsk persilja
- 1 msk finhackad färsk basilika
- 1/2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- Servering
- Vitlöksbröd (recept här intill)
- Citronklyftor att pressa över soppan.
Gör så här:
- Skär morötterna i slantar och rotsellerin i småtärningar. Dela fänkålen på längden, skär bort stocken i mitten och strimla resten. Strimla purjon.
- Smält smöret i en kastrull och fräs rotfrukter och grönsaker i cirka 5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och buljong. Låt soppan koka under lock i cirka 15 minuter, eller tills rotfrukterna har mjuknat utan att de kokat sönder.
- Skär fisken i stora tärningar och tillsätt tillsammans med färska örter, salt och peppar.
- Låt soppan sjuda sakta (inte koka!) tills fisken är färdiglagad, det tar 3–4 minuter. Servera gärna
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.