Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 27 juni 2019

3 reseböcker om tågsemester du inte får missa

Tågsemestertrenden har växt så det knakar i Sverige – men för den som vill styra ihop sin första tågresa utomlands kan information vara svår att hitta. Här är några härliga resehandböcker som rätar ut alla frågetecken!

 Intresset för tågsemester har ökat markant i Sverige.
Intresset för tågsemester har ökat markant i Sverige. FOTO: iStock

Allt fler svenskar väljer tåget framför flyget. Av klimatskäl, för det mesta, men också för upplevelsen som kommer med att resa i ett lugnare tempo. Bara det senaste året har tågresandet ökat markant och passande nog har det också utkommit en rad nya resehandböcker att plöja igenom innan avfärd!

Läs också: Här är bästa packlistan för tågsemestern!

Med tåg genom Europa: 470 tips och sju rutter (2019)

 Praktiska tips och inspiration till resrutter får du i denna bok.
Praktiska tips och inspiration till resrutter får du i denna bok. FOTO: Roos & Tegnér

Författare: Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén

Resejournalisterna Anna och Marko skildrar i denna bok sju spännande tågsträckor i Europa med tips på såväl tågrutter och byten som sevärdheter och restauranger på resmålen. Här får du svar på frågor som kan dyka upp i planeringsetappen: hur bokar man enklast biljetter, platsreservation och sovvagnar? Vilka appar och bokningssajter är bäst? Hur packar man smart och hur reser man säkert?

Författarna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén har skrivit hundratals resereportage från hela världen och har tidigare utkommit med sju olika reseguideböcker.

Läs också: LISTA: Så bokar du tåg i Europa

Tågsemester (2019)

 Boken ”Tågsemester” skapades i samarbete med Facebookgruppen med samma namn.
Boken ”Tågsemester” skapades i samarbete med Facebookgruppen med samma namn. FOTO: Eva Wrede förlag

Redaktörer: Susanna Elfors och Eva Wrede

Facebookgruppen ”Tågsemester” har vuxit till en stor rörelse i Sverige. Boken Tågsemester samlar 24 inspirerande reseberättelser från lika många författare, om äventyr med barnfamilj, ensamvargar på luff, bröllopsresor och jorden runt med tåg.

Facebookgruppens grundare Susanna Elfors, som är hållbarhetsforskare på KTH, är en av bokens redaktörer och har skrivit förordet. Boken innehåller också ett faktaspäckat kapitel skrivet av Per J Andersson, redaktör på resemagasinet Vagabond, med handfasta tips inför tågresan. En Interrailkarta för 2019 medföljer!

Läs också: Karin tågluffade med fyra barn – här är hennes bästa tips!

Rivieran inom räckhåll: Med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike (2019)

 På Rivieran går många tågsträckor utmed kustlinjen.
På Rivieran går många tågsträckor utmed kustlinjen. FOTO: Within Reach

Författare: Kristina Svensson och Maria Unde Westerberg

Denna resehandbok är en salig blandning av personliga berättelser och tips om tågsträckor, restauranger och favoritutflykter. Rivieran nås lätt med tåg och väl framme sträcker sig tågrälsen utmed kuststräckan med oslagbara vyer. I boken hittar du tips på de finaste rutterna och hur du köper biljetter.

Kristina Svensson är fotograf och har skrivit guideböcker som ”Mitt Nice” och ”Mitt Provance”, och Maria Unde Westerberg är en engagerad tågsemestrare – båda bor på franska Rivieran på deltid.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen