Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 15 mars 2018

Så fryser du in dill på bästa sätt

Har skörden gett lite mer dill än du kan hantera? Lär dig här hur du bäst fryser in den.

Att frysa in dill är väl inte så svårt? Nej, men det finns vissa saker att tänka på.

1. Lukten

Att frysa in dill måste göras så att dillukten inte smiter ut. Därför behöver du en glasburk med förslutande lock så att lukten stannar där den hör hemma. Annars börjar glassen smaka dill…

Läs också: Så fryser du in löken!

2. Hacka eller inte?

Det spelar ingen roll. Gör med dillen så som du brukar använda den i matlagning. Brukar du hacka den när den är färsk?? Ja, frys in den hackad då också.

3. Alternativa förpackningar

Om du har en mindre mängd dill som du inte vill ”slösa” en hel glasburk på så kan du rulla in dillen i plastfolie, och sedan lägga det i en tjockare fryspåse. Då stannar lukten inne.

Läs också: Så fryser du bäst in rödbetor

4. Dill i is

Ett riktigt höjdarknep är att lägga is i iskubsbrickor. Häll i lite vatten och frys in. Då slipper du eventuell frostbränna (när temperaturskillnaderna blir för stora och då blir dillen oätlig). När isbitarna med dillen har fryst in så kan du lägga alla isbitarna i en påse som kanske är lättare att förvara för dig. Smidigt att sedan ta ur en eller två bitar och lägga ner direkt i den kokande potatisen eller i fiskgrytan.

Läs också: Så fryser du andra grönsaker

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen