Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 18 juli 2017

En kastad burk dödade kon Majsan - nu krävs det skärpning

En kastad burk blev kon Majsans öde. En vansinnig plåga fick avslutas med avlivning och nu ryter lantbrukaren Ove Fredriksson till på skarpen: "Detta problem ska minskas och nåt måste hända NU!"

 En kastad burk blev kon Majsans öde. Nu ryter lantbrukaren Ove Fredriksson till på skarpen: "Sluta kasta skräp!"
En kastad burk blev kon Majsans öde. Nu ryter lantbrukaren Ove Fredriksson till på skarpen: "Sluta kasta skräp!" FOTO: Privat

Lantbrukaren Ove Fredriksson skriver om händelsen då kon Majsan var tvungen att avlivas på sin Facebook-sida och uppmanar alla att tänka till ordentligt och att alla måste förstå hur illa det kan gå.

”Att ett oskyldigt djur som en ko som ger oss så mycket ska behöva lida och bli utsatt av sånt på grund av en lat och väldigt feltänkande människa tycker jag är fruktansvärt.”

Burken rev sönder magen

Kon Majsan hade fått i sig resterna av en slängd burk när hon betade och burkens vassa kanter rev upp magen på henne så hon blödde kraftigt ur munnen. Lidandet var så stort så hon var tvungen att avlivas.

Ove Fredriksson skriver att han inte kan förstå hur vi människor är så obekymrade över djurens lidande och manar till större respekt.

”Jag trodde att efter alla dessa år av uppmärksamhet av detta problem så borde folk ta till sig och tänka!”, skriver han. ”HUR kan människor vara så ansvarslösa att det slängs sånt här i naturen på alla möjliga ställen?”.

Uppmaningen är lika enkel som självklar, släng aldrig skräp i naturen, lidandet för djuren blir ofattbart stort.

Ove Fredrikssons inlägg har väckt starka reaktioner och på kort tid har inlägget delats nästan 1000 gånger. Inlägget har också fått många att skriva om sina känslor inför kastandet av burkar.

”DET är rent ut sagt för jävligt att människor tror att det är sopstationer över allt. Stackars kossa fick lida så. Hoppas jag aldrig ser någon göra så.” skriver en person under inlägget.

”Bedrövligt att människor inte tänker längre än till näsan räcker. Bra jobbat & fortsätt jobba som du gör.”, skriver en annan.

Läs också: Svävande lyktor kan bli en dödsfälla för våra djur

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen