Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 5 mars 2018

Musikerparet Sanne och Sebastian: Flytten till Hälsingland blev ett lyft

Segersta

Musikerparet Sanne och Sebastian lämnade ettan i Stockholm för 200 kvadrat drömhus i Hälsingland. Och det första det gjorde var att bygga en musikstudio.

 Sanne och Sebastian bytte en etta i Stockholm mot 200 kvadrats eget hus i Segersta
Sanne och Sebastian bytte en etta i Stockholm mot 200 kvadrats eget hus i Segersta FOTO: Fotograf Maria Hansson

När Land hälsar på i det vackra 20-talshuset i Segersta har familjen knappt bott in sig, det är bara tre månader sedan de flyttade hit.

Det ståtliga, vita trähuset ligger vid kanten av Ljusnan med utsikt över den gamla bågbron och kyrkan. Här är högt till tak, rymd och ljus från alla håll.

Den gamla charmen kvar

 Vacker utsikt över Ljusnan med den gamla bågbron och kyrkan.
Vacker utsikt över Ljusnan med den gamla bågbron och kyrkan. FOTO: Fotograf Maria Hansson

Huset har bergvärme och fungerar bra praktiskt men är precis lagom orenoverat för att ha kvar den gamla charmen. Sebastian har tagit tag i en del projekt.

− Ingen av oss har hållit på med bygg och renoveringar förr men vi har god hjälp av Sannes pappa som nu är pensionär. Själv har jag lagt mitt första golv, dragit rör och installerat diskmaskin. Det är en massa smågrejor som skall fixas hela tiden. Jag lär mig nya saker, säger han och ler

Han och Sanne kan fortfarande nästan inte fatta att de verkligen bor här. Att de lämnat enrummaren och stressen i Stockholm och har ett eget, stort hus.

Läs också: Katt- och hundägarna köar till deras veterinärklinik

Provbodde en sommar

 Musikstudion var det första Sanne och Sebastian byggde upp.
Musikstudion var det första Sanne och Sebastian byggde upp. FOTO: Fotograf Maria Hansson

Drömmen om att flytta ut på landsbygden föddes under besöken hos Sannes familj här i Hälsingland. Den växte sig stark när de under en sommar ”provbodde” i familjens torp mitt i skogen.

Först hade de tänkt att köpa ett hus i Uppland, men säljaren drog sig sedan ur.

− Då gick jag in på Hemnet och fick syn på den här fastigheten, berättar Sebastian. Budgivningen var redan igång så det var i sista minuten, säger han.

Han och Sanne åkte hit och kikade in genom fönstren. Det räckte, båda kände direkt att här ville de bo.

Sanne ringde mäklaren och sa att de ville köpa huset. Mäklaren tyckte att nja, ni lär väl titta invändigt också. Visst, svarade Sanne, kan du ordna en visning på en gång? Vi är på väg hem och har lite bråttom…

Fastnade direkt för huset

 Lyxigt att ha ett eget hus. "Här kan spela trummor mitt i natten om vi vill", säger Sebastian.
Lyxigt att ha ett eget hus. "Här kan spela trummor mitt i natten om vi vill", säger Sebastian. FOTO: Fotograf Maria Hansson

Mäklaren var med på noterna och det blev en visning.

− Både Sebastian och jag kände att YES! Men vi tordes knappt titta på varandra och sade ingenting, berättar Sanne.

Med på visningen var hennes syster och pappa Björn, den snickarkunnige kritikern som gick och tittade på grunden, taket, kollade efter fuktskador och dåliga rör.

– Hjärtat slog och vi kunde knappt andas. Vi ville så gärna ha huset, säger hon.

Och så blev det. Sanne och Sebastian vann budgivningen och var plötsligt husägare.

Byggde musikstudio

FOTO: Fotograf Maria Hansson

Bland det första de gjorde var att ställa iordning sin nya musikstudio, där paret jobbar i princip dygnet runt. Både Sanne och Sebastian är musikproducenter, skriver låtar och gör musik till reklamfilmer, TV-serier och till andra artister.

Deras musik har också hörts som mellanmusik i Så mycket bättre och andra program i TV-4. I vardagsrummet står nu, förutom ett piano, också Sebastians trumset.

Här han kan spela vilken tid på dygnet som helst, något som var omöjligt i hyreshuset i Stockholm.

Han pekar på pianot som hämtades upp i Motala för någon dag sedan.

– Det är från 1940-talet och kommer ursprungligen från min farmor i Ljusdal. Så nu har det fått komma hem till Hälsingland igen.

Läs också: Ny bondgårdsförskola: Här får barnen gosa med djuren så mycket de vill

Musikaliskt drömprojekt

FOTO: Fotograf Maria Hansson

Förutom att göra musik åt andra jobbar de på sitt eget musikaliska drömprojekt, sin duo House of Say, och har redan haft framgång.

En av deras singlar, Ghost, har spelats en del i P3 och har uppmärksammats i musiktidningar och bloggar. Den senast släppta titeln hette Money och handlar om hur pengar tar över människor sunda förnuft.

Just nu släpps nästa singel, Know it, som i Metoos anda handlar om kvinnors rätt till sina egna kroppar

Många vänner på besök

Vännerna från stan var i början skeptiska till deras flytt men efter att ha kommit på besök har många ändrat uppfattning, märker Sanne.

– De säger ”gud va skönt” och vi har knappt haft en ensam helg sedan vi flyttade upp. Jag tror många har en längtan efter att komma bort från pulsen i storstaden, att man måste komma ut i naturen för att inte bli knäpp, säger hon.

Men Stockholm finns kvar, två och en halv timmes resväg bort. Även kärleken till huvudstaden lever även om de inte vill bo där.

− Nu kan vi åka dit men som smarta turister, menar Sebastian. Vi vet hur man tar sig fram överallt, vad man ska se, var det finns bra mat och så vidare. Men vi har ett annat ”mission” nu, det är något annat vi ska göra.

Ska börja odla

Nu stundar våren och Sanne och Sebastian ser fram emot att få lära känna sin trädgård. Eftersom de flyttade hit i oktober blir det första säsongen, nu väntar 2 000 kvadrat av odlingsmöjligheter i en solig södersluttning.

– Förra ägaren har pekat ut var olika växter står, fläder, plommonträd, rabarber och annat. Men jag tror vi får prata med henne igen när det blir dags, tippar Sanne, det är svårt att komma ihåg allt på en gång.

Läs också: Mikaela Willers ”Här fick jag 10 gånger mer yta än i Stockholm”Läs också: Kika in i färgsprakande retrotorpet

Namn: Sanne Stenbäck och Sebastian Winskog.

Ålder: 31 och 30 år.

Aktuella: Som nyblivna landsbygdsbor och med sin musikduo House of Say .

Familj: varandra och hundarna Toby 6 år och Elsa, snart sju månader. (Båda är gatuhundar från Irland respektive Italien).

Bor: I sitt drömhus i Segersta, Hälsingland

Yrke: Båda är musikproducenter och låtskrivare i egen regi, Sanne jobbar också med grafisk design åt musikbolaget Epidemic,

Intressen: Sebastian: Skateboard och sedan flytten har han blivit intresserad av renovering. Sanne: Huset, inredning, våra hundar och skidåkning. Men framförallt är båda intresserade av musik.

Drömmer om: Sanne, Att få jobba mer med House of Say. Samarbeta med människor som kan påverka samhället och hjälpa människor och djur i utsatta situationer. Sebastian: Att inte vakna upp ur drömmen. Att kunna fortsätta med precis det vi gör nu.

Kolla in House of Say på Spotify,
Youtube,
Facebook och Instagram

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen