Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 20 mars 2018

Frysa in ägg – så gör du

Visst går det att frysa in ägg om du bara kan de rätta knepen. Här får du lära dig hur det går till.

 Ägg går att frysa, om man bara vet hur.
Ägg går att frysa, om man bara vet hur. FOTO: Foto: Istock

Frysa hela ägget

Ägg i skal går inte att frysa, skalet måste bort först. Häll upp hela ägg i en bunke, vispa sönder gulan och frys i en liten burk.

Skriv datum och hur många ägg du fryst in på burken. För att göra det lättare att använda äggen sedan kan du också frysa till puckar i små formar, en halv deciliter per form. Den mängden motsvarar ett ägg om du behöver följa ett recept.

Läs också: Så blir äggen lättskalade

Vitorna för sig

Äggvitor klarar sig bäst i frysen och är perfekta att till exempel göra maräng av eller berika omeletten med. Räkna med att varje deciliter äggvita motsvarar vitan från 3 ägg.

Frysa äggulor

Gulor som fryses ensamma blir geléartade när de tinas. För att undvika det kan äggulan blandas med lite salt eller socker innan den fryses in. Salt används när gulan ska användas till salta rätter, socker när du vill göra söta saker av den.

Räkna med en halv tesked salt eller en matsked socker till 2,5 deciliter vispad äggula.

Läs också: Så fryser du bäst in dina tomaterLäs också: Så fryser du in lök

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen