Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Chokladfondant med kardemumma – imponerande god!

Denna ljuvliga chokladfondant med krossade kardemummakärnor kommer få dina middagsgäster att fullkomligen häpna.

 Imponera med en underbart god varm chokladbakelse till dessert.
Imponera med en underbart god varm chokladbakelse till dessert. FOTO: Istock

Chokladfondant är ett himmelskt bakverk med ett fast hölje och flytande innanmäte. Förbered med fördel i förväg och grädda klart strax innan servering.

Läs också: Julgodiset en palmoljehärd – välj favoriter med omsorg

Kardemummafondant

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk krossade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 tsk kardemummakärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite.
  3. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Knäck i ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad.
  4. Klicka smeten i stora muffinsformar.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min. Mitten ska vara lös.
  6. Ta ut och lossa kanterna. Pudra över florsocker och kardemumma.
  7. Servera varma med vispad grädde.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen