Recept 12 december 2018
Chokladfondant med kardemumma – imponerande god!
Denna ljuvliga chokladfondant med krossade kardemummakärnor kommer få dina middagsgäster att fullkomligen häpna.
Chokladfondant är ett himmelskt bakverk med ett fast hölje och flytande innanmäte. Förbered med fördel i förväg och grädda klart strax innan servering.
Läs också: Julgodiset en palmoljehärd – välj favoriter med omsorg
Kardemummafondant
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 3 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk krossade kardemummakärnor
- 1 krm salt
- Till servering
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 0,5 tsk kardemummakärnor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite.
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Knäck i ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad.
- Klicka smeten i stora muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min. Mitten ska vara lös.
- Ta ut och lossa kanterna. Pudra över florsocker och kardemumma.
- Servera varma med vispad grädde.