Recept
Chokladfudge med pecannötter
Recept: Katarina Carlgren
En smaksensation med fugde på mjölkchoklad och kondenserad mjölk, fylld med knapriga pekannötter.
Den här fudgen är fantastiskt god! Pecannötter ger extra trevlig och julig smak åt godiset. Bjud nära och kära i advent, eller varför inte kollegorna på fredagsfikat.
Ingredienser
Beräknat för 30 portioner- 2 ½ dl hackade pecannötter
- 1 msk smör rumsvarmt
- 1 nypa salt
- 1 burk kondenserad mjölk, 395-400 g)
- 200 g mjölkchoklad
- 300 g 70 procent mörkchoklad
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- florsocker till dekoration
Läs också: Odla nötter – lyckas med hassel och valnöt

Gör så här
- Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen. 175 grader i cirka 10 minuter.
- Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper
- Ta ut nötterna ur ugnen och lägg i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt smör smält. Ställ åtsidan.
- Hacka chokladen fint.
- Lägg chokladen i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken.
- Blanda och låt det smälta över ett vattenbad. Rör om så att allt blandas ordentligt.
- Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.
- Bred ut smeten i den bakplåtsklädda formen. Använd en sked eller kniv för att få ytan slät.
- Låt svalna och ställ i kylskåp några timmar så att fudgen stelnar. Pudra med florsocker.
- Ta ut formen och skär i fyrkanter.











_ebd156fcd6.png)



