Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2019

Stekt entrecôte

En välstekt köttbit ska smälta i munnen. När det gäller entrecôte finns det en rad knep att ta hjälp av.

 Lär dig knepen för att steka en perfekt entrecôte.
Lär dig knepen för att steka en perfekt entrecôte. FOTO: Istock

Vill du ha en fin yta på din entrecôte ska det vara rumstempererat inför stekning. Detta för att undvika att det kyler ned pannan och bromsar stekningen.

Läs också: Saftiga revbensspjäll – julens godaste!

För exakt stekgrad bör du använda en digital stektermometer enligt följande:

Medium/medium rare: 52-54 grader

Medium/medium välstekt: 58–68 grader

Välstekt/well-done: 70 grader

Läs också: Innertemperatur för fågel, fisk och kött

Stekt entrecôte

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 skivor entrecôte, ca 2 cm tjocka
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Lägg fram köttet 30 min innan tillagning, för att det ska bli rumstempererat.
  2. Torka köttet med hushållspapper. Salta och peppra.
  3. Värm en stekpanna, gärna gjutjärn. Lägg i smör och olja.
  4. Stek köttet tills det vätskar sig på ovansidan, ca 2-3 minuter.
  5. Vänd köttet och stek ytterligare 2-3 minuter.
  6. Peppra köttet på nytt.
  7. Låt vila en stund innan du antingen skivar upp det i centimetertjocka skivor eller serverar varje köttbit hel med en god sås.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen