Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 juni

Fläder- och jordgubbspannacotta

En fläder- och jordgubbsdoftande pannacotta är den perfekta avrundningen på sommarmiddagen. Smakar underbart somrigt.

 Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo.
Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo. FOTO: Katarina Ekeström

En supergod dessert som går bra att göra i förväg.

Läs också: Hemmagjord flädersaft

Fläder- och jordgubbspannacotta

Skriv ut

Ingredienser (4 - 5 personer)

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
  • 1 dl koncentrerad saft, fläder och jordgubb eller ren flädersaf
  • Marinerade jordgubbar:
  • 1 l jordgubbar
  • ½ - ¾ dl socker
  • ½ citron, den pressade saften

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen. Ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst tre timmar.
  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma.

Recept Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen