Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 juni

Fläder- och jordgubbspannacotta

En fläder- och jordgubbsdoftande pannacotta är den perfekta avrundningen på sommarmiddagen. Smakar underbart somrigt.

 Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo.
Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo. FOTO: Katarina Ekeström

En supergod dessert som går bra att göra i förväg.

Läs också: Hemmagjord flädersaft

Fläder- och jordgubbspannacotta

Skriv ut

Ingredienser (4 - 5 personer)

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
  • 1 dl koncentrerad saft, fläder och jordgubb eller ren flädersaf
  • Marinerade jordgubbar:
  • 1 l jordgubbar
  • ½ - ¾ dl socker
  • ½ citron, den pressade saften

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen. Ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst tre timmar.
  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma.

Recept Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen