Recept 23 juni 2021
Fläder- och jordgubbspannacotta
En fläder- och jordgubbsdoftande pannacotta är den perfekta avrundningen på sommarmiddagen. Smakar underbart somrigt.
En supergod dessert som går bra att göra i förväg.
Läs också: Hemmagjord flädersaft
Fläder- och jordgubbspannacotta
Skriv ut
Ingredienser (4 - 5 personer)
- 2 gelatinblad
- 2 ½ dl vispgrädde
- 2 msk socker
- ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
- 1 dl koncentrerad saft, fläder och jordgubb eller ren flädersaf
- Marinerade jordgubbar:
- 1 l jordgubbar
- ½ - ¾ dl socker
- ½ citron, den pressade saften
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
- Ta kastrullen från värmen. Ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst tre timmar.
- Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.