Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 juni 2021

Fläder- och jordgubbspannacotta

En fläder- och jordgubbsdoftande pannacotta är den perfekta avrundningen på sommarmiddagen. Smakar underbart somrigt.

 Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo.
Marinerade jordgubbar toppar fläderdoftande pannacotta, en fin smakkombo. FOTO: Katarina Ekeström

En supergod dessert som går bra att göra i förväg.

Läs också: Hemmagjord flädersaft

Fläder- och jordgubbspannacotta

Skriv ut

Ingredienser (4 - 5 personer)

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
  • 1 dl koncentrerad saft, fläder och jordgubb eller ren flädersaf
  • Marinerade jordgubbar:
  • 1 l jordgubbar
  • ½ - ¾ dl socker
  • ½ citron, den pressade saften

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen. Ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst tre timmar.
  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma.

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen