Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 augusti 2017

Hirams berömda svartvinbärssylt – så gör du

Kokboksförfattaren och matskribenten Märit Huldt, känd under signaturen "Hiram", har komponerat många recept som lever kvar än i dag. Här är ett av guldkornen – den suveräna svartvinbärssylten.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Det här är ett originalrecept som kommer från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord.

Det finns en uppsjö av olika varianter men våga testa originalet, även om det innehåller stora mängder socker. Nu du är klar kommer du att förstå varför den är så älskad!

Kom ihåg: Sylten kan verka lös när den slevas upp men den kommer att sätta sig. Receptet går inte att dubbla utan satsen måste göras i omgångar.

Läs också: Rårörda lingon – så gör du

Hirams berömda svartvinbärssylt

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kg svarta vinbär
  • 1 liter vatten
  • 2 kg socker

Gör så här:

  1. Repa och rensa vinbären. Koka bären med vattnet i 15 minuter.
  2. Lyft av grytan och rör i sockret. Rör tills sockret smält. Sleva upp sylten i väl rengjorda, heta glasburkar.
  3. ”Färdigt! Enkelt, lätt avklarat – underbart gott!” Så avslutar Hiram sitt syltrecept.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen